Casa Albă dezminte orice contact cu extratereştrii

Guvernul SUA nu a avut niciun contact cu extratereştrii şi nici nu a găsit vreo dovadă a existenţei vieţii pe alte planete, potrivit autorităţilor de la Casa Albă.

RomaniaTV.net
08 nov. 2011, 15:17
Casa Albă dezminte orice contact cu extratereştrii

„Guvernul SUA nu are nicio dovadă că există viaţă în afara planetei noastre sau că extratereştrii ar fi contactat sau răpit vreun om”, a scris Phil Larson, reprezentant al Casei Albe, într-un comunicat publicat vineri. „În plus, nu există nicio informaţie credibilă care să sugereze că există dovezi ascunse faţă de public„, a mai transmis oficialul.

Mesajul a venit ca răspuns la două petiţii postate pe website-ul Casei Albe, care cereau administraţiei SUA adevărul despre extratereştrii.

Teoria potrivit căreia autorităţile ascund dovezi ale existenţei extratereştrilor nu este nouă. Mulţi fani ai OZN-urilor insistă şi astăzi că un astfel de obiect s-ar fi prăbuşit la Roswell, SUA, în 1947, şi ar fi fost trimis spre studiu la baza aeriană Area 51 din Nevada. Deşi guvernul SUA a negat întotdeauna că are dovezi ale existenţei extratereştrilor, adepţii teoriei conspiraţiei nu se lasă convinşi.

Casa Albă a mai precizat, în răspunsul său la petiţii, că guvernul susţine eforturile de a căuta extratereştrii, printre care proiectul telescopului spaţial Kepler , ce caută planete precum Pământul sau proiectul SETI, ce foloseşte radio telescopuri în căutarea eventualelor semnale trimise de extratereştrii.

„Mulţi oameni de ştiinţă şi matematicieni au analizat şansele existenţei altor lumi în Univers şi au ajuns la concluzia că acestea sunt foarte mari – printre miliardele şi miliardele de stele din univers, trebuie să fie o planetă ca a noastră, care să găzduiască viaţă (…) Mulţi au arătat, însă, că şansele să luăm legătura cu alte fiinţe din univers, mai ales cu cele inteligente, sunt extrem de mici, având în vedere distanţele mari. Dar totul este o statistică. Noi nu avem nicio dovadă credibilă a existenţei extratereştrilor, aici, pe Pământ„, a subliniat Larson.