Casa Albă REFUZĂ din nou să ridice plafonul DATORIILOR Statelor Unite ale Americii

Casa Albă a respins, marţi, noul plan al republicanilor din Camera Reprezentanţilor de ridicare in extremis a plafonului datoriei SUA, asimilându-l cu o cerere de "răscumpărare",  transmite AFP.

RomaniaTV.net
15 oct. 2013, 16:41
Casa Albă REFUZĂ din nou să ridice plafonul DATORIILOR Statelor Unite ale Americii

Casa Albă a respins, marţi, noul plan al republicanilor din Camera Reprezentanţilor de ridicare in extremis a plafonului datoriei SUA, asimilându-l cu o cerere de „răscumpărare”, transmite AFP.

Cu două zile înainte de expirarea termenului privind o posibilă intrare în incapacitate de plată a SUA, preşedinţia americană a anunţat că preferă planul elaborat de două zile de liderii democraţilor şi republicanilor din Senat. „Preşedintele (Barack Obama) a spus şi repetat că membrii Congresului nu au de ce să ceară răscumpărarea pentru a-şi asuma responsabilităţile fundamentale pe care le au de a vota un buget şi de a plăti facturile ţării„,  a declarat un purtător de cuvânt al Executivului democrat, Amy Brundage, remarcând că, „din păcate, asta face ultima propunere a republicanilor din Cameră”, potrivit Agerpres.

Oficialul american a cerut Camerei Reprezentanţilor să urmeze demersurile senatorilor, amintind că mai sunt doar două zile până la o posibilă intrare în incapacitate de plată a SUA.

Citeşte şi Un copil de 5 ani din SUA este expert în liderii de la Casa Albă

În Senat, liderul democraţilor Harry Reid a repetat marţi că „negocieri productive continuă cu liderul republicanilor (Mitch McConnell)”. „Sunt încrezător asupra faptului că vom ajunge la un acord complet în această săptămână, la timp pentru a evita o incapacitate de plată”, a spus el.

La rândul său, Casa Albă a indicat că Obama se va întâlni de la ora locală 15.15 (19.15 GMT) cu liderii democraţi din Camera Reprezentanţilor. O reuniune cu toţi liderii din Congres, prevăzută în ajun, a fost amânată sine die.