Casa Albă confirmă „fără îndoială” atacul chimic din 21 august din Siria

Casa Albă a afirmat marţi că responsabilitatea regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, în atacul cu arme chimice din 21 august din apropiere de Damasc, nu ridică 'nicio îndoială', potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
27 aug. 2013, 17:44
Casa Albă confirmă „fără îndoială” atacul chimic din 21 august din Siria

‘Regimul sirian este responsabil de folosirea de arme chimice la 21 august în apropiere de Damasc, asta nu ridică nicio îndoială oricui gândeşte logic’, a declarat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al preşedintelui SUA, Barack Obama, transmite AFP.

Casa Albă aşteaptă publicarea unui raport oficial al serviciilor de informaţii americane privind atacul cu arme chimice de săptămâna trecută din apropiere de Damasc, a mai declarat Jay Carney, potrivit Reuters.

El a reafirmat, totodată, că preşedintele Obama nu a luat o decizie în legătură cu felul în care vor răspunde SUA la ceea ce consideră a fi un atac al guvernului sirian asupra civililor. ‘Atunci când preşedintele va avea un anunţ de făcut, îl va face’, a declarat purtătorul de cuvânt.

‘Problema nu este dacă s-au folosit arme chimice în Siria sau dacă a făcut-o regimul lui Al-Assad, problema este care va fi răspunsul adecvat la această încălcare, şi trebuie să aibă un răspuns’, a mai spus Carney, într-o conferinţă de presă, potrivit EFE.