Casa Albă revizuieşte strategia faţă de Coreea de Nord, incluzând dimensiuni posibil militare

Casa Albă revizuieşte strategia faţă de Coreea de Nord, incluzând eventuale dimensiuni militare pentru a diminua din ameninţarea nucleară reprezentată de această ţară, au spus surse familiare cu această situaţie, potrivit Fox News.

RomaniaTV.net
02 mart. 2017, 10:41
Casa Albă revizuieşte strategia faţă de Coreea de Nord, incluzând dimensiuni posibil militare

În contextul în care preşedintele american, Donald Trump, a luat măsuri pentru a-i asigura pe aliaţii săi că nu va abandona angajamentele care au stat la baza politicii americane privind Asia timp de mai multe decenii, promisiunea sa că Phenianul nu va mai testa vreodată o rachetă balistică continentală, combinată cu revizuirea strategiei care durează de două săptămâni, i-a determinat pe unii lideri să susţină o schimbare în politica americană.

Această revizuire a strategiei efectuată de Statele Unite are loc în contextul unor evenimente care au pus presiune asupra stabilităţii în regiune, comentează Fox News. Luna trecută, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în Marea Japoniei, iar fratele vitreg la liderului nord-coreean a fost asasinat în Malaysia.

Oficiali chinezi şi nord-coreeni poată discuţii la Beijing, aceasta fiind prima reuniune la nivel înalt cunoscută în termen de aproape un an. Beijingul a redus recent importurile de cărbune din Coreea de Nord.

Oficialii SUA au subliniat eventuale dimensiuni militare ale strategiei lor în curs de dezvoltare în discuţiile recente cu aliaţi, au spus persoane familiare cu acest caz.

În cursul întâlnirii de două zile a premierului japonez Shinzo Abedin cu Donald Trump, oficiali americani au declarat în mai multe rânduri că sunt luate în considerare toate opţiunile pentru a face faţă ameninţării din Coreea de Nord, potrivit unei surse familiare cu discuţiile.

A fost clar pentru partea jajoneză că aceste opţiuni includ un atac militar american asupra Coreei de Nord, probabil în cazul în care Phenianul se arată pregătit să testeze o rachetă de tip ICMB, a spus această persoană.

Partea japoneză a catalogat acel scenariu „drept îngrijorător”, a precizat sursa citată anterior.