Casa Artelor, inclus în circuitul cultural bucureştean

Casa Artelor, un spaţiu nou şi modern situat în sectorul 3, a intrat, începând de duminică, în circuitul cultural bucureştean, la eveniment fiind prezenţi numeroşi artişti.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 08:21
Casa Artelor, inclus în circuitul cultural bucureştean

În cadrul manifestării pianistul Horia Mihail a oferit pe noul pian Steinway, achiziţionat special pentru acest edificiu, un concert extraordinar de muzică clasică.

Casa Artelor a găzduit, totodată, şi vernisajul unei expoziţii de artă modernă semnate de şapte artişti plastici români – Misha Diaconu, Mihai Ungureanu, Bogdan Hojbotă, Adela Bonaţ, Arthur Bota, Genţiana Bota şi Aniela Ovadiuc, în timp ce în sala Constantin Brâncuşi putea fi admirată o expoziţie cu fotografii din timpul „naşterii” clădirii, scrie agerpres.ro.

Cu această ocazie, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a afirmat că spaţiul este destinat culturii şi tuturor copiilor şi tinerilor care doresc să înveţe. El i-a invitat totodată şi pe artişti să vină să-şi prezinte proiectele în spaţiile special amenajate în cadrul „templului culturii” din sectorul 3.

La inaugurare au fost prezenţi, printre alţii, actorii Radu Gheorghe, Tora Vasilescu, Adrian Titieni, Genu Niţu, Anca Sigartău, Magda Catone, Paul Chiribuţă, Ana Ciontea, George Ivaşcu şi Alice Barb, cea care a realizat de altfel regia şi scenografia evenimentului.

Casa Artelor este situată în str. Gheorghe Petraşcu nr. 49 şi este construită pe o suprafaţă de 1.565 metri pătraţi. Dispune de un număr impresionant de spaţii cu multiple funcţionalităţi precum: două amfiteatre în aer liber cu o capacitate de 200 de locuri fiecare, o sală de concerte de 192 locuri unde pot avea loc şi spectacole de dans, de teatru, dar şi conferinţe, o sală dedicată artelor plastice, două săli de coregrafie, 35 de săli de studiu pentru instrumentele muzicale, două săli pentru ansambluri instrumentale şi corale, o sala pentru concerte camerale şi un studio de înregistrări.