Casa de modă Louis Vuitton cere despăgubiri de la soţii Pastramă în scandalul măştilor contrafăcute

Celebra casă de modă Louis Vuitton cere daune de la Brigitte și Florin Pastramă, după ce pe numele acestora a fost deschis dosar penal ca urmare a comercializării de măşti contrafăcute purtând sigla Louis Vuitton. Potrivit primelor informații, aceștia nu au negat acuzațiile.

31 ian. 2022, 11:16
Casa de modă Louis Vuitton cere despăgubiri de la soţii Pastramă în scandalul măştilor contrafăcute

La câteva luni după ce Brigitte şi Florin Pastramă au fost cercetaţi sub control judiciar, fiind acuzaţi că au comercializat măști de protecție contrafăcute purtând sigle de lux precum Gucci, Fendi  și Louis Vuitton, cei doi au mai primit o lovitură. Avocaţii Louis Vuitton au anunțat oficial că măştile scoase la vânzare de cuplul Pastramă nu sunt produse de celebra casă de modă, motiv pentru care celebrul brand solicită despăgubiri, informează Gândul.

Casa de modă Louis Vuitton cere despăgubiri de la soţii Pastramă

Surse din anchetă au precizat că, după perchezițiile din iulie 2021 de la vila soţilor Pastramă, în urma cărora a fost ridicată o cantitate însemnată de marfă, au fost trimise mostre la toate casele de modă ale căror branduri au fost desoperite în depozitul soților Pastramă. Scopul era ca acestea să expertizeze produsele și să transmită rezultatele în România, urmând a fi folosite ca probe.

Citeste si Florin şi Brigitte Pastramă, un nou început în afaceri: „Pe ce pune Brigitte mâna este binecuvântat”

Până în prezent, doar casa de modă Louis Vuitton a finalizat expertiza și a trimis deja documentația. Potrivit acesteia, măștile de protecţie puse în vânzare de soţii Pastramă şi inscripționate cu brandul respectiv sunt contrafăcute. Pe cale de consecinţă, casa de modă franceză a decis să se constituie parte civilă.

Măştile contrafăcute, vândute la preţuri cuprinse între 70 şi 90 de lei

Prețul unei măști varia între 70 și 90 de lei, fiind comercializate sute de bucăți. Pe lângă faptul că cei doi nu aveau dreptul să folosească brandurile sub care vindeau măştile, acestea nici nu ofereau protecție. Afacerea a fost promovată foarte agresiv, iar măștile vîndute de cei doi au ajuns și pe un site de comerț online.

La audierile care au avut loc în vara anului 2021 şi în urma cărora cei doi au fost plasaţi sub control judiciar timp de 60 de zile, nu au negat faptul că măștile erau contrafăcute, dar au menționat că nu știau că vânzarea de falsuri este interzisă prin lege.

Citeste si Florin Pastramă vrea un copil cu Brigitte. I-a cerut ajutorul Oanei Roman: „Roag-o şi tu”

Eu m-am îndepărtat de latura duhovnicească foarte mult și am început să mă îmbrac de branduri, lucru care nu i-a plăcut lui Dumnezeu, pentru că un copil de-al lui Dumnezeu trebuie să fie smerit și consider că încercarea pe care am avut-o a fost din cauza faptului că Dumnezeu ne iubește și că vrea să ne arate că este alături de noi, deși noi nu am meritat”, declara, la acea vreme, Brigitte Pastramă la Antena Stars.