Românii bogați nu s-au uitat la bani! Louis Vuitton a înregistrat creșteri de aproape 50% la vânzări, doar în ultimul an

Casa de modă Louis Vuitton România a înregistrat, doar în 2021, peste 70 milioane de euro ca cifră de afaceri, cu 4 milioane mai mult ca în anul precedent.

06 iun. 2022, 14:00
Românii bogați nu s-au uitat la bani! Louis Vuitton a înregistrat creșteri de aproape 50% la vânzări, doar în ultimul an

Nici al doilea an al pandemiei nu a afectat prea tare celebrul brand parizian. Românii bogați, îndrăgostiți de monogramele LV, au cumpărat mai multe produse ale renumitului brand di n Franța.

Românii bogați nu s-au dat înlături de la cumpărături. Creștere spectaculoasă a cifrei de afaceri, în ultimul an

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, citat de economica.net, cifra de afaceri și profitul realizate în 2021 au spart noi praguri. Afacerile au depășit 70 de milioane de lei. Mai mult, profitul a crescut și el cu 50% la aproape 24 de milioane de lei.

Încă de la venirea în România, Louis Vuitton a înregistrat creșteri constante. Dacă în 2014, Louis Vuitton avea un profit de doar 900.000 de euro, profit care a ajuns în 2021 la aproape cinci milioane de euro.

Casa de modă este prezent direct pe piața locală. Numărul angajaților din 2021 a rămas la fel ca cel din 2022: 11.

Citește și: Adidașii Louis Vuitton de peste 1000 de euro inspirați din designul teneșilor Lidl! Cum arată cei de lux prin comparație cu încălțămintea din supermarket a hipsterilor

Louis Vuitton a crescut și la nivel mondial

Louis Vuitton face parte din LVMH, una dintre cele mai mari case de modă din lume, cu venituri de 64,2 miliarde de euro în 2021 și 175.000 de angajați la nivel mondial. Iar 2022 se arată promițător pentru grup, cel puțin la nivel mondial. LVMH a realizat în primele trei luni din acest an cenituri de 18 miliarde de euro, în creștere cu 29% față de aceeași perioadă din 2021, a anunțat compania.

Mai mult decât atât, Louis Vuitton realizează cele mai multe venituri din categoria îmbrăcăminte și bunuri din piele, care a crescut cu 35% în primul trimestru din acest an. Grupul controlează circa 60 de subsidiare, fiecare cu un număr mic de branduri prestigioase. Aceseta includ Christian Dior, Fendi, Givenchy, Marc Jacobs, Stella McCartney, Kenzo, Sephora, TAG Heuer, Bulgari și Tiffany & Co, mai spune sursa citată mai sus.

Citește și: Virgil Abloh a murit. Creatorul colecţiilor pentru bărbaţi Louis Vuitton, răpus de o boală necruţătoare

Louis Vuitton Malletier, cunoscut ca Louis Vuitton (Pronunție în franceză: /lwi vɥiˈtɔ̃/), sau prescurtat ca LV, este o casă de modă franceză fondată în 1854 de Louis Vuitton. Monograma LV a casei de modă apare pe majoritatea produselor variind de la cufere de lux și articole din piele la prêt-à-porter, pantofi, ceasuri, bijuterii, accesorii, ochelari de soare și cărți. Louis Vuitton este una dintre cele mai mari case de modă internaționale; își vinde produsele prin buticuri proprii, departamente închiriate în magazine de lux și prin intermediul secțiunii de comerț electronic de pe site-ul său.