Casa de poveste din Vietnam: O combinaţie între Gaudi, Dali şi Disney FOTO

O casă bizară din Vietnam a devenit cunoscută în lumea întreaga pentru arhitectura sa deosebită, parcă desprinsă dintr-o poveste. Ea este influenţată de artiştii excentrici Salvador Dali şi Antoni Gaudi, dar şi de lumea Disney.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 07:39
Casa de poveste din Vietnam: O combinaţie între Gaudi, Dali şi Disney FOTO

Hotelul are zece dormitoare, pline cu mobilă la fel de ciudată ca şi casa, lucrată manual. Scările şi holurile sunt construite astfel încât să semene cu nişte peşteri.

Arhitectul Dang Viet Nga spune că a fost inspirat de mediul natural din apropierea oraşului Da Lat, precum şi de opera artistului catalan Gaudi.

Casa este inspirată de animale, ciuperci şi pânze de păianjen. Camerele sunt tematice: camera tigrului- cu o sculptură a unui mare tigru cu ochii roşi, camera cangurului – cu un cangur sculptat cu şemineu în locul burţii, şi camera vulturului – unde şemineul arată ca un ou gigantic de vultur.

Multe dintre camere au şi elemente simbolice, legând tema animalelor de naţionalităţi diferite. Astfel, camera tigrului reprezintă puterile chinezilor, camera vulturului este mare şi puternică precum americanii, iar camera furnicilor reprezintă vietnamezii care muncesc din greu.

Casa lui Nga a fost construită de către meşterii locali, neprofesionişti.