Casa din copac. Cum să-ţi construieşti o cabana din lemn la înălţime

Cativa copii norocosi si-au vazut visul devenit realitate la umbra unui nuc batran din curtea casei. Este vorba despre o superba casuta de 10,5 mp, care nu este altceva decat o cabana din lemn in miniatura, asezata pe cativa piloni solizi in coasta unui deal.

11 aug. 2014, 14:07

Construita de un iscusit si talentat mester local, casuta din regiunea spaniola Cantabria a fost realizata cu multa migala si atentie la toate detaliile. Incepand de la alegerea locului in care a fost construita si continuand cu materialele si finisajele folosite, micuta cabana este acum mai mult decat un obisnuit loc de joaca pentru copii, fiind folosita de micii sai proprietari si in calitate de dormitor pe timp de vara.

Poate cel mai mare atu al casei de joaca pentru copii este pozitia in panta, oferind astfel o deschidere panoramica spre coamele impadurite ale dealurilor din imprejurimi. Pentru a ajunge la casuta asezata temeinic pe cativa piloni inalti si solizi, copiii traverseaza un mic podet rustic din lemn ce inconjoara casa, servind si in calitate de mini balcon in partea frontala a cabanei suspendate deasupra vaii. Golul format sub casa este perfect pentru cel mai simplu leagan, confectionat din doua sfori si o scandura.

Fiecare element din lemn din structura casei a fost acoperit cu un strat de protectie impotriva umiditatii, iar acoperisul a fost imbracat intr-un material termoizolator.

Articol integral si imagini la casadex.ro