Casa în care Steve Jobs a creat primele calculatoare Apple, declarată monument istoric

Publicat: Miercuri, 30 Octombrie 2013 13:27 // Actualizat: Miercuri, 30 Octombrie 2013 13:27 // Sursa: Mediafax

Casa în care Steve Jobs a copilărit şi în garajul căreia a creat, alături de Steve Wozniak, primele computere Apple, situată în Silicon Valley, California, a fost declarată monument istoric, informează AFP.

Foto: incont.ro

Membrii comisiei pentru monumente istorice din Los Altos, în apropiere de San Francisco, au votat în unanimitate pentru acordarea acestui statut casei care, în prezent, aparţine surorii lui Steve Jobs, decedat în octombrie 2011.

"Este vorba de casa natală a cofondatorului Apple Steve Jobs", spun membrii comisiei în hotărârea lor. "Este vorba, de asemenea, de locul în care a fost fondat Apple şi unde au fost asamblate primele 50 - 100 de computere Apple - atâtea evenimente care reprezintă o importantă contribuţie pentru istoria şi moştenirea culturală ale Californiei şi SUA".

Celebrul garaj în care Steve Jobs şi Steve Wozniak au creat compania al cărei logo este un măr a rămas neschimbat de atunci, cu excepţia uşii, care a trebuit să fie înlocuită.

Casa, construită în 1951, a aparţinut iniţial părinţilor adoptivi ai lui Jobs.

Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 oct 16:53
Votează email 0 email
...care vom vedea anuntat un nou iPhone, probabil cu numele “6″, designul trebuie sa fie unul radical diferit. Citeşte şi Casa în care Steve Jobs a creat primele calculatoare Apple, declarată monument istoric Pentru ...
30 oct 13:34
...computere Apple, situată în Silicon Valley, California, a fost declarată monument istoric, informează AFP. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H