Casa Regală Britanică face economii, de recesiune

Salariul reginei Elisabeta a II-a va a Marii Britanii fi îngheţat pe o perioadă de şase ani, în cadrul noilor măsuri de austeritate din Marea Britanie care afectează şi Casa Regală, în timp ce Prinţul Charles va trebui să suporte unele cheltuieli costisitoare ale familiei regale.

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 14:39
Casa Regală Britanică face economii, de recesiune

Finanţarea de la bugetul de stat pentru călătoriile şi domeniile regale a fost tăiată, astfel încât contribuabilii britanici nu vor mai suportă „nota de plată” pentru călătoriile şi securitatea Prinţului William şi ale lui Kate Middleton, anunţă Agerpres. Această cheltuială revine acum în sarcina prinţul Charles.

Noile măsuri vor conduce la reducerea numărului de evenimente şi dineuri regale iar reparaţiile palatelor regale nu vor mai fi suportate de la bugetul de stat.

Regina a aprobat chiar închirierea unor camere de lux la Palatul St. James cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, potrivit Associated Press.

Acestea sunt cele mai recente măsuri luate de parlamentul de la Londra pentru a reduce problema deficitului major al Marii Britanii. Noul guvern de coaliţie, condus de premierul conservator David Cameron, a introdus o serie de măsuri de austeritate dure în momentul preluării puterii în 2010.

Cu toate acestea, parlamentul admite profitul enorm pe care familia regală îl aduce ţării, aceasta furnizând 785 de milioane de dolari în fiecare an Marii Britanii.

În baza noului acord, regina va primi la fiecare doi ani 15% din profiturile Crown Estate, al cărui portofoliu include Regent Street, Windsor Great Park şi peste jumătate din zona de coastă a ţării, informează Daily Telegraph.