Casa Regală Britanică, în panică din cauza coronavirusului. Copiii Prinţului William sunt în pericol de a fi fost infectaţi

Patru elevi de la Şcoala Thomas's Battersea, din sud-vestul Londrei, au fost izolaţi la domiciliu de teama coronavirusului. Doi dintre ei au prezentat simptome de gripă, dar toţi patru au călătorit recent în regiunea Lombardia, din nordul Italiei.

27 feb. 2020, 08:02
Casa Regală Britanică, în panică din cauza coronavirusului. Copiii Prinţului William sunt în pericol de a fi fost infectaţi

Toţi cei patru elevi aşteaptă acum rezultatul testelor pentru Covid-19, însă panica este mare şi printre membrii familiei regale britanice, la Thomas’s Battersea School învăţând Prinţul George şi Prinţesa Charlotte, copiii prinţului moştenitor Williams şi al Ducesei Kate şi strănepoţii Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Citeşte şi Atenţie, bărboşii sunt mai expuşi coronavirusului. Centrul de Control al Bolilor recomandă ca protecţie mustaţa lui Hitler FOTO

Niciunul dintre colegii lui George (6 ani) şi Charlotte (4 ani) nu a fost încă depistat cu virusul care afectează mai bine de 80.000 de persoane la nivel mondial. Şcoala Thomas’s Battersea este una dintre cele 40 afectate de pericolul coronavirusului în Marea Britanie, temerile fiind justificate şi apărând după ce elevi ale acestor instituţii de învăţământ au fost împreună cu familiile în staţiuni de schi din nordul Italiei. Totuşi, Direcţia de Sănătate Publică din Marea Britanie nu a luat încă decizia închiderii niciunei şcoli.

Într-un comunicat al Thomas’s Battersea School, făcut public de presa britanică, este specificat: „La fel ca toate şcolile,luăm foarte în serios fiecare risc potenţial legat de răspândirea Covid-19 şi urmărim instrucţiunile venite din partea autorităţilor şi managementul situaţiilor în care vre-un membru al corpului profesoral sau vreun elev prezintă simptome specifice„.

Thomas’s Battersea School este o şcoală privată unde taxa anuală este de 6.429 lire sterline pentru primul copil şi 6.305 lire pentru al doilea copii, astfe că Prinţul William şi Dicesa Kate plătesc pentru Prinţul George şi Prinţesa Charlotte aproape 13.000 lire sterile.