Casa Regală se prăbuşeste în sondaje. Retragerea regelui Mihai de la tron, unul dintre motive

Scandalurile din ultima perioadă din jurul Casei Regale i-au afectat grav imaginea. Potrivit unui sondaj INSCOP, procentul celor care ar opta acum pentru monarhie este în continuă scădere. 

10 apr. 2016, 10:37
Casa Regală se prăbuşeste în sondaje. Retragerea regelui Mihai de la tron, unul dintre motive

Principalele cauze ale scăderii încrederii în Casa Regală ar fi iesirea din scenă a regelui Mihai, dar si scandalurile recente care au zguduit familia regala, informează România TV.

Citeşte şi Fiica cea mică a regelui Mihai RUPE TĂCEREA. Ce spune despre starea de sănătate a tatăl ei

Toate acestea au afectat negativ ideea de monarhie in ochii romanilor. Aşadar, dacă în perioada următoare s-ar organiza un referendum, (CARTON)putin peste 24% dintre români ar vota pentru monarhie, se arată într.un sondaj INSCOP. De atfel, procentul românilor care se mai gândesc că Regalitatea ar putea reprezenta o salvare a ţării este în continuă scădere.

În mai 2015, peste 30% se exprimau în favoarea monarhiei, pentru ca în septembrie 2015 procentul să ajungă la 29. Nici măcar preluarea de catre Principesa Margareta a pozitiei de Custode al Coroanei nu reuseste, cel putin pentru moment, sa compenseze acest deficit de imagine. Iar o explicatie ar fi faptul că popularitatea Principesei se afla sub cea a Casei Regale.

Citeşte şi Principesa Margareta, ultimele detalii despre starea de sănătate a Regelui Mihai VIDEO

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul, in perioada 21 – 28 martie 2016, pe un esantion de 1063 de persoane si are o marja de eroarea de ± 3%.