Casa Regală Spaniolă anunţă că Regina Letizia a fost testată pozitiv la COVID la câteva zile după întâlnirea cu Klaus şi Carmen Iohannis

Regina Letizia, soţia regelui Felipe al VI-lea, a fost testată pozitiv pentru Covid şi şi-a suspendat angajamentele oficiale, deşi prezintă simptome uşoare, anunţă casa regală, potrivit presei spaniole.

06 iul. 2022, 08:55
Casa Regală Spaniolă anunţă că Regina Letizia a fost testată pozitiv la COVID la câteva zile după întâlnirea cu Klaus şi Carmen Iohannis

Letizia, fostă jurnalistă, urma să asiste joi seara la o ceremonie de înmânare a unor premii jurnalistice, potrivit El Pais. Regina şi-a multiplicat săptămâna trecută apariţiile oficiale. Ea le-a găzduit, în marja unui summit NATO, la Madrid, pe soţiile şefilor de stat.

În timpul aceluiaşi summit, Regele Felipe şi Regina Letizia au avut şi o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis şi Carmen Iohannis.

Felipe a fost testat pozitiv COVID 19 în februarie şi şi-a suspendat unele activităţi. ”Starea generală a sănătăţii Majestăţii Sale regele este bună şi îşi va contnua activitatea instituţională de la reşedinţă”, se anunţa atunci într-un comunicat, potrivit News.ro.

Letizia a reuşit atunci să nu se îmbolnăvească de COVID 19, şi nici fiicele cuplului, Leonor şi Sofia.

Europa înregistrează o creştere a îmbolnăvirilor de COVID.

Cazurile de îmbolnăviri cu COVID-19 au început să crească din nou, iar acest aspect i-a determinat pe oficilaii unora dintre țările europene să revină sau să mențină măsuri restrictive menite să stopeze răspânndirea virusului. Dacă în țări precum Grecia purtarea măștii este obligatorie în spații aglomerate, în Franța este doar putenric recomandată de oficiali.

Spania menţine purtarea obligatorie a măştii de protecţie în mijloacele de transport public şi în instituţiile de sănătate.

Citeşte şi: Povestea barmaniței din România care a ajuns eroină în Italia: „Simțeam pericolul”