Povestea barmaniței din România care a ajuns eroină în Italia: „Simțeam pericolul”

O barmaniță româncă în vârstă de 36 de ani pe nume Florentina Popa a devenit eroină în Italia, după ce a ajutat o femeie să nască. Povestea a impresionat pe toată lumea.

05 iul. 2022, 23:58
Povestea barmaniței din România care a ajuns eroină în Italia: „Simțeam pericolul”

Atunci când a văzut că viitoarea mamă avea nevoie de ajutor, a lăsat barul pe mâinile unui client ocazional și a fugit la etaj pentru o ajuta să aducă pe lume o fetiță.

Povestea barmaniței din România care a ajuns eroină în Italia. A ajutat o mamă să nască, fără să aibă experiență

Chiar dacă nu avea deloc experiență Florentina a sunat la numărul de urgență 118 și a fost ghidată de o operatoare în tot procesul. Până la urmă, totul s-a terminat cu bine. Intervenția româncei a fost vitală pentru ca nou-născutul să nu se sufoce imediat ce a ieșit din pântecele mamei sale.

Citește și: Un nou caz şocant cutremură România, cadavrul unei femei a fost găsit cu excavatorul, la 15 luni de la crimă. Ea a fost ucisă de soţ, familia o credea la muncă în Italia

Florentina Popa este angajată în via Roma din Sandono și povestește cum au decurs lucrurile. „Micuța Giulia se grăbea să vină pe lume și nu a mai vrut să aștepte cele 15 zile până când era termenul”, spune barmanița Florentina care nu are copii. „În dimineața zilei nașterii am vorbit cu mama.

Mi-a spus că o doare puțin capul și am crezut că e din cauza căldurii mari. Îmi amintesc bine că a coborât din apartamentul de deasupra barului unde lucrez să ia niște salată din grădină. După câteva minute l-am auzit, fără suflare și speriat, pe socrul Tizianei și pe fiul cel mare al femeii cerând ajutor pentru că mama era bolnavă. Nu m-am gândit o clipă la asta și am lăsat barul în gestiune oricui era prezent în acel moment și am urcat la primul etaj.

Am văzut-o pe Tiziana șocată, epuizată și suferindă, nu prea știam ce să fac. Nu am copii și a fost prima dată când am văzut un copil venind pe lume. Mai emoționată ca niciodată, am sunat la 118, dar între timp micuța deja ieșise și am auzit-o plângând. Am simțit că și eu mor”, mărturisește tânăra barmață, citată de stiridindiaspora.

„Mi-a explicat ce trebuie să fac”

„M-am concentrat și am ascultat cu meticulozitate indicațiile unui operator 118, un adevărat înger care, calm și răbdător, mi-a explicat ce trebuie să fac. Între timp a sosit și soacra Tizianei și m-a ajutat”. Cel mai rău moment a fost când micuța Giulia avea cordonul ombilical în jurul gâtului. „Simțeam pericolul”, recunoaște Florentina. „Operatorul de la telefon mi-a cerut să o pun pe mamă să se întindă și să-și schimbe poziția, iar cordonul s-a desprins independent și pericolul a fost evitat”.

Citește și: Descoperire şocantă pe o plajă din Italia: s-au găsit un rinichi şi un ficat. Cele două organe ar fi umane

Primarul din Massanzago Stefano Scattolin a vorbit și el pe această temă. „Este o poveste cu adevărat edificatoare”, a spus primarul din Massanzago. „Astăzi Giulia este bine, s-a întors acasă și deasupra barului stă o rozetă în formă de inimă albă și roz pentru a aminti de unde a început totul”.