Casa Stelei Popescu nu va fi transformată în muzeu! Fiica ei, Doina Maximilian, dezvăluie de ce a luat această decizie: „Nu se pune problema unei case memoriale, nu se poate face aşa ceva”

Regretata Stela Popescu nu va avea o casă memorială. Deşi fiica ei vitregă, Doina Maximilian, şi-ar fi dorit să transforme casa în care actriţa a locuit în ultimii ani în muzeu, acest lucru nu este posibil din cauza amplasamentului şi a faptului că nu are deschidere direct la stradă.

23 nov. 2022, 13:58
Casa Stelei Popescu nu va fi transformată în muzeu! Fiica ei, Doina Maximilian, dezvăluie de ce a luat această decizie: „Nu se pune problema unei case memoriale, nu se poate face aşa ceva”

Casa Stelei Popescu, care valorează 250.000 de euro, nu va fi transformată în muzeu şi asta deoarece vila nu are ieşire direct la stradă, iar vecinii care locuiesc în aceeaşi curte ar fi deranjaţi de agitaţia pe care ar produce-o vizitatorii. Doina Maximilian spune că înţelege problema cu care s-ar confrunta vecinii în această situaţie şi le respectă nevoia de linişte.

Casa Stelei Popescu nu va fi transformată în muzeu

Pentru mine și pentru cei care cunosc cu adevărat chestiunea nu se pune problema unei Case Memoriale Stela Popescu. Fiindcă acolo unde a locuit în ultimii ani nu se poate face așa ceva. Nu are ieșire direct la stradă, în primul rând, casa fiind legată de strada principală de o curte lungă și îngustă. Pe de altă parte, în aceeași casă mai locuiesc și azi alte zece familii, care nu au fost niciodată de acord cu așa ceva. Cine-și dorește un haos permanent la el acasă? Îi înțeleg perfect pe vecini!‘, a declarat Doina Maximilian pentru impact.ro

Unde s-ar putea amenaja Muzeul Stela Popescu

Nici Primăria nu s-a implicat în rezolvarea acestei probleme, astfel că Doina Maximilian vede o singură soluţie, aceea de a fi amenajat un mic muzeu în memoria marii actriţe în incinta Teatrului de revistă „Constantin Tănase”. Acest muzeu va cuprinde piese de mobilier din casa actriţei, dar şi obiecte vestimentare şi premii.

Citeste si Necrologul lui Alexandru Arşinel în viziunea lui Cristian Tudor Popescu: „Arta ortului: Arşinel a demisionat din viaţă după ce s-a legat cu lanţuri de scaunul de director, în care voia să putrezească”

Nici la teatrul care-i poartă numele nu se va putea amenaja vreodată ceva până când instituția nu va beneficia de propria ei sală. Cei de acolo joacă prin săli închiriate. Ca atare, singura soluție viabilă rămâne Teatrul ‘Constantin Tănase’, teatrul de suflet și al ei, și al tatălui meu, Mihai Maximilian. Tot acolo vom încerca să organizăm și un festival dedicat memoriei sale.

Există multe piese de mobilier, premii sau obiecte vestimentare, care i-au aparținut Stelei Popescu și pe care le pot preda oricând teatrului. După mine, un muzeu, de mici dimensiuni, despre viața artistei, are șanse mari să fie inaugurat în decembrie, anul viitor, în preajma zilei sale de naștere. Acolo, la ‘Tănase’! Nu vreau să-l deschidem în noiembrie, luna în care s-a despărțit de noi, ci în decembrie, luna în care a venit pe lume!”, dezvăluie Doina Maximilian pentru sursa citată.

Citeste si Mobila Stelei Popescu, scoasă la vânzare pe OLX de rudele ei. Cât costă cele cinci scaune pe care le avea în living