Necrologul lui Alexandru Arşinel în viziunea lui Cristian Tudor Popescu: „Arta ortului: Arşinel a demisionat din viaţă după ce s-a legat cu lanţuri de scaunul de director, în care voia să putrezească”

Alexandru Arşinel s-a stins din viaţă pe 29 septembrie, la 83 de ani, după o suferinţă întinsă pe mai multe luni. Cristian Tudor Popescu nu a ratat ocazia de a spune câteva cuvinte în memoria regretatului actor, doar că aceste cuvinte s-au constituit într-un necrolog atipic, gazetarul aducându-i o avalanşă de critici.

30 sept. 2022, 10:32
Necrologul lui Alexandru Arşinel în viziunea lui Cristian Tudor Popescu: „Arta ortului: Arşinel a demisionat din viaţă după ce s-a legat cu lanţuri de scaunul de director, în care voia să putrezească”

Cristian Tudor Popescu a avut cuvinte dure la adresa lui Alexandru Arşinel, în postarea lui jurnalistul făcând o paralelă şi cu ministrul Sorin Cîmpeanu, care a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei în aceeaşi seară în care maestrul Arşinel s-a ridicat la ceruri.

Necrologul lui Alexandru Arşinel în viziunea lui Cristian Tudor Popescu: „Voia să putrezească în scaunul de director de teatru”

Într-o postare intitulată „Arta ortului“, CTP demontează expresia „despre morți numai de bine“, despre care consideră că e „putrefactă“.

Ministrul S. Cîmpeanu a fost demisionat din funcție. Maestrul, ba chiar marele maestru, Al. Arșinel a fost demisionat din viață, după ce s-a legat cu lanțuri de scaunul de director la Teatrul de Revistă, în care intenționa să putrezească. 

Citeste si Alexandru Arşinel a murit. Gigi Becali, declaraţie şocantă despre moartea actorului: „Pierdere? Ce pierdere, tată?”

În cazul Cîmpeanu, enunțam un principiu al imposturii. Iată încă unul, inspirat de acest Arșinel: impostura dăinuie, uneori pentru totdeauna. Istoria artelor nu duce lipsă de mucavale perene. În rolul de mort înregistrează așa-zisul comic, care, atârnat în meserie de fusta cu adevărat marii actrițe Stela Popescu, nu făcea să râdă decât curcile, poate cel mai mare succes al carierei sale, comparabil cu cel al vânătorului de rinichi. 

Gem ecranele de ode. Există și o artă a ortului popii. Om muri și om vedea nu e mai puțin adevărat decât om muri și om orbi. Iluzia că moartea și timpul despart grâul de neghină e o iluzie. De unde și putrefacta cugetare ‘Despre morți numai de bine”“, a scris Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook.

Alexandru Arșinel a murit, joi, la vârsta de 83 de ani, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, unde se afla internat de două săptămâni. Actorul se confrunta cu probleme cardiace.

Artistul a fost invitat recent la interviurile DC News, unde a fost întrebat ce ar vrea să se știe despre el peste ani și ani.

Că eram din Dolhasca și că am fost un om cu bune și cu rele”, a fost dorinţa lui Alexandru Arşinel.

Citeste si Dana Budeanu, devastată de moartea lui Alexandru Arșinel. „Ne-aţi luminat şi bucurat o viaţă!”