Noi reguli ale programului Casa Verde Fotovoltaice 2023. Ce trebuie să ştie românii care vor să îşi alimenteze casa cu energie verde

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 va începe cu o amânare. Deși programul ar fi trebuit demarat la începutul lunii martie, el va începe, cel mai probabil, abia la finalul lunii martie pentru că, momentan, autoritățile locale nu au întregul buget alocat.

03 mart. 2023, 15:00
Noi reguli ale programului Casa Verde Fotovoltaice 2023. Ce trebuie să ştie românii care vor să îşi alimenteze casa cu energie verde

Până acum, s-au înscris 150.000 de români în programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 pentru a-și monta panouri fotovoltaice pe case. Firmele care montează panourile fotovoltaice s-au pregătit deja, dar acum stau cu banii blocați pentru că procedurile vor începe abia la sfârșitul acestei luni.

În ciuda acestui fapt, autoritățile locale susțin că nu sunt motive de îngrijorare și că procedura se va simplifica. Practic, românii care vor panouri fotovoltaice trebuie să se înscrie doar cu actul de identitate pe o platformă specială, iar în 90 de zile vor primi o listă cu câteva sute de firme care montează acele panouri.

Vă amintim că Administrația Fondului de Mediu (AFM) nu a mai făcut față numărului mare de cereri, așa că a pasat responsabilitatea, iar acum ar urma ca firmele care montează panourile fotovoltaice să analizeze și să aprobe dosarele cetățenilor români care vor să se înscrie în programul Casa Verde Fotovoltaice 2023.

Citeşte şi: Facturile de energie emise pe februarie pot aduce bani înapoi unei categorii de români! Care este condiţia pentru a te încadra

Prin accesarea programului Casa Verde, cetățenii români primesc până la 20.000 de lei și se bucură de independență energetică cu cel mai performant sistem fotovoltaic. Ensys se ocupă de toate fazele proiectului și garanteazî calitatea sistemelor pentru o perioadă de zece.

De la momentul finanțării programului Casa Verde și până acum, Ensys a implementat peste 800 de proiecte prin fonduri nerambursabile, asigurând toate fazele proiectului, astfel că oamenii nu trebuie să își facp griji nici de procedura birocratică, dar nici de necesarul de echipamente.

Mai multe informații despre programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 pot fi accesate pe site-ul casaverde.ensys.com.ro.

Citeşte şi: Românii au început să primească facturile restante de la Hidroelectrica. Cât trebuie să plătească un bărbat pentru trei luni și jumătate