Cascada Bigăr, cea mai frumoasă din lume, în pericol. Cum ar putea viiturile să o afecteze

Spectaculoasa cascadă Bigăr din judeţul Caraş-Severin, desemnată de revista The World Geography drept cea mai frumoasă cascadă din lume, este în pericol. Peisajul fabulos este creat de un izvor subteran care curge peste o stâncă acoperită de muşchi. Acest muşchi este, însă, în pericol să fie distrus de viituri.  

RomaniaTV.net
19 iun. 2020, 19:15
Cascada Bigăr, cea mai frumoasă din lume, în pericol. Cum ar putea viiturile să o afecteze

Izvorul Bigăr, care se revarsă peste cascadă, a acoperit complet muşchiul verde. Imagini cu spectaculoasa Cascadă Bigăr acoperită de ape au fost postate pe Facebook de turiştii care au ajuns, recent, în zonă.

Revista The World Geography declara cascada Bigăr din judeţul Caraş-Severin drept cea mai frumoasă din lume. De asemenea, publicaţia Huffington Post a numit-o ”un loc desprins din basme”.

Citeşte şi Experimentul Jurrasic Park, potenţial pericol pentru umanitate. 750 milioane de ţânţari modificaţi genetic vor fi eliberaţi în natură

Cascada Bigăr face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița (176,60 hectare), din județul Caraș-Severin. Aici este și locul de trecere prin țara noastră a Paralelei 45. Cascadă Bigăr se află în Valea Minisului, la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN57B ș  la jumătatea distanţei dintre Polul Nord şi Ecuator.