Cascada Niagara, iluminată în albastru cu ocaza naşterii copilului regal

Simbol al ataşamentului Canadei faţă de coroană, cascada Niagara şi turnul CN din Toronto vor fi iluminate în albastru, în onoarea băieţelului născut de Catherine, soţia prinţului William, ducesă de Cambridge, la maternitatea St.Mary din Londra.

RomaniaTV.net
23 iul. 2013, 05:33
Cascada Niagara, iluminată în albastru cu ocaza naşterii copilului regal

Turnul CN, care domină capitala economică a Canadei cu o înălţime de 553 de metri, va fi iluminat în albastru „doar pentru această noapte”, după cum declarase un oficial canadian.

Cascada Niagara, cunoscută destinaţie turistică situată la frontiera dintre Statele Unite şi Canada, va fi de asemenea iluminată în culoarea menţionată, au relatat mass-media locale.

Al treilea în ordinea succesiunii la coroana britanică, „bebeluşul regal” este „viitorul suveran al Canadei”, a afirmat, într-un comunicat, primul ministru Stephen Harper, făcând urări de „sănătate şi fericire tinerilor părinţi”.

Ţară din Commonwealth, Canada este o monarhie parlamentară, condusă în prezent de regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, fiind reprezentată la Ottawa de guvernatorul general David Johnston.

Kate Middleton a născut, luni seară, un băieţel. Acesta a avut la naştere o greutate de 3,8 kilograme, iar numele său va fi cunoscut cel mai devreme peste câteva zile.


loading...