Cascadorii râsului în Armata Română (MApN): o blindată NATO a fost scăpată pe fundul Dunării

Situație demnă de „D'ale lu' Dorel" în cadrul Armatei Române (MApN). O blindată „Piranha" a fost scăpată în Dunăre, în timpul exercițiilor militare NATO. 

06 iun. 2023, 21:25
Cascadorii râsului în Armata Română (MApN): o blindată NATO a fost scăpată pe fundul Dunării

Ce rușine! Evenimentul nefericit s-a produs în timp ce militarii încercau să traverseze brațul Borcea. Imaginile au fost filmate în urmă cu câteva zile, în localitatea Burdușani.

Militarii au intrat cu blindata Piranha 3 în apă, înaintează câțiva metri, iar apoi a căzut pe o parte, după care s-a scufundat.

Nu se știe, în acest moment dacă a fost vorba despre o eroare a militarilor care conduceau Piranha sau dacă blindata a avut o problemă.

Manevrele de pe brațul Borcea fac parte din exercițiul Sabre Guardian, iar la instruirea care are loc în mai multe locuri din țară participă zeci de mii de militar. 5.000 dintre ei sunt români, 2.500 sunt veniți din SUA, iar restul sunt din alte state aliate.

Explicația MApN, după nefericitul eveniment

Cei cinci militari care se aflau înăuntrul blindatei au scăpat teferi.

„Evenimentul la care se face referire a avut loc sâmbătă, 3 iunie, în jurul orei 9, în raionul de instruire din zona Bordușani, jud. Ialomița, pe timpul unei secvențe de antrenament care a presupus traversarea Brațului Borcea cu mijloace blindate amfibii. În cadrul acestor activități a fost înregistrat un eveniment soldat cu scufundarea și recuperarea ulterioară a unui transportor blindat. Niciun membru al echipajului nu a fost rănit în urma acestui eveniment”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

Incidentul a fost surprins de către unul dintre militari, într-o filmare cu telefonul.

Armata Română deține 44 de astfel de vehicule, cumpărate în 2007 și 2017.

Un incident similar a avut loc și într-un exercițiu NATO din 2017, când un alt vehicul blindat s-a scufundat în Dunăre.