Cascadorul Gelu Vlădoiu a murit

Gelu Vlădoiu a murit. Cascadorul care a interpretat rolul lui Zalmoxis, din filmul documentar cu acelaşi nume, a murit după o luptă grea cu o metastază la pancreas, ficat şi bilă. Gelu Vlădoiu va fi incinerat în straie de preot dac, iar cenuşa va fi împrăştiată pe ploaie, la Sarmizegetusa. Anunțul a fost făcut de soția cascadorului, pe rețelele de socializare.

RomaniaTV.net
25 sept. 2020, 12:52
Cascadorul Gelu Vlădoiu a murit

Cascadorul Gelu Vlădoiu, cel care a interpretat rolul lui Zalmoxis, din filmul documentar cu acelaşi nume, a trecut la cele sfinte după lupta grea cu o boală crâncenă. Apropiații acestuia au spus ca bărbatul s-a luptat o lungă perioadă cu o metastază la pancreas, ficat şi bilă.

Gelu Vlădoiu a făcut cascadorii în multe filme în tinerețe. Înfățișarea de preot cu părul lung și barbă albă l-a făcut să fie actorul perfect în filme istorice.

Anunțul dureros al morții a fost făcut de soția lui Gelu Vlădoiu. Aceasta a postat pe rețelele de socializare un mesaj prin care dădea vestea grea de suportat. „Dacul meu frumos şi bun s-a înălţat la stele. Ce mai poţi spune despre cel mai bun om de pe pământ? A fost comoara mea. Dumnezeu să-l aibă în pază lui”, a scris soţia lui Gelu Vlădoiu, pe Facebook.

Soţia a decis să-l incinereze îmbrăcat în costumul de preot dac. Asta datorită pasiunii lui Gelu Vădoiu pentru istoria geto-dacilor, cât şi a implicării lui în promovarea acestor valori.

„O parte din cenuşă să plece spre Sarmisegetusa şi să fie împrăştiată pe vreme de ploaie ca să se infiltreze în pământul sacru al Sarmisegetusei, iar cealaltă parte să rămână cu mine şi lângă mine. El toată viaţa a fost îngerul meu păzitor, acum mă veghează de Sus”, a mai scris soția sa.