Casele care răcesc și se încălzesc singure îi scapă pe români de facturile la energie. Cât costă un apartament cu două camere

Dezvoltatorii imobiliari le propun românilor să investească în case care se răcesc și se încălzesc singure. Aceste locuințe sunt soluția perfectă pentru criza energetică deoarece, facturile la utilități sunt zero.

19 oct. 2022, 11:13
Casele care răcesc și se încălzesc singure îi scapă pe români de facturile la energie. Cât costă un apartament cu două camere

Cei care doresc să își achiziționeze un apartament cu două camere trebuie să scoată din buzunar chiar și 200 de mii de euro, însă dezvoltatorii spun că investiția se va recupera în timp.

Citește și FOTO: Chilipir! Cum arată și unde sunt casele din România care se vând pentru 1.000 de euro. Arhitectul a avut o viziune inovatoare pentru țara noastră

Locuințele viitorului sunt construite diferit față de cele cu care ne-am obișnuit. Astfel, pereții clasici sunt înlocuiți cu geamuri care izolează termic, iar acoperişurile au panouri fotovoltaice, care la final de lună, aduc facturi pe zero. Cei care au surplus de energie îl poate vinde reţelei.

În astfel de case, se pune foarte mare accent pe optimizarea consumului de energie şi a resurselor. Iluminatul se face cu leduri sau pe senzori de mişcare, iar băile au un sistem de folosire a apei de ploaie şi de reciclare.

Deși pare o investiție costisitoare, aceste case le vor face românilor viața mai ușoară și îi vor ajuta să economisească energia pe termen lung.

„Pentru a ști cum să eficientizăm, trebuie să știm ce ne consumă mult în locuințe, și sunt consumatori la care nu ne așteptăm, poate fi un prăjitor de pâine care consumă în stand-by. Asta putem afla cu ajutorul unei prize inteligente. Monitorizează consumul pe tot parcursul zilei și ne trimite rapoarte pe telefon”, a explicat Alexandru Măxineanu, expert în case inteligente, pentru Știrile TVR.

Criza energetică cu care se confruntă întreaga Europă, i-a determinat pe români să caute și să achiziționeze locuinţe care au costuri de întreţinere mici şi eficienţă maximă.

Astfel, o casă a viitorului care îşi produce singură energia, nu o risipeşte şi nici nu poluează poate costa chiar şi 200 de mii de euro, dar investiția merită și oamenii nu vor regreta în cele din urmă alegerea făcută.

Citește și Bucureştenii vor avea căldură în case de marţi, dar directorul Termoenergetica avertizează că este posibil să apară avarii: „Sistemul e sensibil”