Casele de pariuri scot din oferta Cupei Mondiale un tip de pariu după ce au apărut suspiciuni că fanii influenţează rezultatele

Presa din Marea Britanie anunță că majoritatea caselor de pariuri din Regatul Unit au scos din oferta de pariere evenimentul "omul meciului" la Cupa Mondială din Qatar, pe fondul suspiciunilor că fanii ar influenţa rezultatele.

30 nov. 2022, 17:57
Casele de pariuri scot din oferta Cupei Mondiale un tip de pariu după ce au apărut suspiciuni că fanii influenţează rezultatele

Această distincție e oferită în baza voturilor publicului pe siteul FIFA, astfel că de cele mai multe ori e desemnat cel mai popular jucător. A fost cazul lui De Bruyne, contra Canadei și a lui Bale în meciul Ţării Galilor cu SUA, pe care fuseseră plasate un număr foarte mare de pariuri.

În acest context, pentru pariori era extrem de ușor să anticipeze câștigătorul, iar bookmakerii au fost prinși în offside, având pierderi mari la câteva dintre partide.

Doar joia trecută, în Marea Britanie s-au pariat peste 200.000 de lire pe desemnarea omului meciului, în contextul în care inițial sumele puse nu depășeau 100.000 de lire, potrivit Daily Mail. Doar că pariorii au sesizat că pot face ușor câștiguri importante, motiv pentru care casele de pariuri au ales să se protejeze.

În total, sursa citată notează că pariorii au câștigat între 1 și 1,5 milioane de lire în prima săptămână a Mondialului, pe parierea pe un astfel de eveniment.

”Dracii roşii”, medaliaţi cu bronz în urmă cu patru ani, s-au impus în primul meci din grupă, contra Canadei, prin golul reuşit de Michy Batshuayi (44), însă victoria Belgiei nu a fost obţinută atât de uşor, nord-americanii ratând un penalty și ratând în serie mari ocazii, în special în prima parte.

Logica partidei l-ar fi indicat pe Courtois drept omul meciului, dar organizatorii l-au desemnat pe De Bruyne. Mijlocașul lui City a făcut însă o partidă mai degrabă slabă, greșind câteva pase ușoare, în situații care se puteau transforma în ocazii uriașe.

Citeşte şi: Cristiano Ronaldo ar fi ajuns la un acord cu Al-Nassr. Poate câștiga o jumătate de miliard de euro în Arabia Saudită