Casele modulare, perfecte pentru aceste vremuri. Cum arată şi cât costă o astfel de locuinţă

Casele modulare, perfecte pentru aceste vremuri. Aceste locuinţe sunt doar una dintre dovezile acestor transformări, care ne fac mai puţin statornici şi legaţi de un loc anume. Proiectul Eco Tiny House este o afacere prin care se construiesc căsuţe ecologice, care se trimit peste hotare, în Europa.

17 ian. 2022, 12:53
Casele modulare, perfecte pentru aceste vremuri. Cum arată şi cât costă o astfel de locuinţă
Casele modulare, perfecte pentru aceste vremuri

Casele modulare, perfecte pentru aceste vremuri. Antoine Dussenne, un antreprenor de origine belgiană stabilit din 1990 în România, şi Szakacs Botond, un tânăr inginer proiectant, s-au cunoscut în urmă cu câţiva ani la Miercurea- Ciuc şi au pus în practică proiectul Eco Tiny House.

Citeşte şi: Cum să alegi o mobilă de calitate pentru locuința ta

Casele modulare, perfecte pentru aceste vremuri

Filosofia de a face case mici a apărut în America, apoi a venit în Europa şi, încet-încet, a ajuns în România. Eu voiam să fac o afacere cu căsuţe ecologice, dar aveam nevoie de cineva care să se ocupe de producţie. Locuiam în Piatra-Neamţ, dar am mers în Ardeal pentru că acolo sunt oameni harnici”, a declarat Antoine Dussenne, potrivit Businessmagazin.ro.

Suprafaţele căsuţelor variază între 15-25 de metri pătraţi, pentru că trebuie respectat un anumit număr de kilograme. Căsuţele care sunt folosite pentru a trăi în ele au dormitor, baie, sufragerie, bucătărie, pot avea chiar şi un birou şi două dormitoare în partea superioară.

Inspirată de experienţa din Eco Tiny House, fiica lui Antoine Dussenne, Catherine, a dezvoltat şi ea ulterior, în 2020, în plină pandemie de COVID-19, Modulary Factory, care este numele firmei din Piatra Neamţ, iar brandul sub care sunt promovate casele este Modulary.

Căsuţele pot fi lipite una de cealaltă sau puse una deasupra celeilalte. Practic, sunt nişte module, care au în general în jur de 3,2 metri lăţime şi pot ajunge până la 12 metri lungime. Ele sunt standard, dar pot fi adaptate în funcţie de modul în care sunt folosite şi de câte astfel de case sunt cumpărate de către un client”, a spus Catherine Dussenne.

Businessul de case mobile a prins şi în domeniul turismului, un exemplu fiind complexul Moon Resort din Buşteni, care a pornit în 2019, când antreprenorul Cristian Brînză şi-a dorit un business care să-i aducă relaxare, pe lângă domeniul rezidenţial în care activează.

Investind iniţial 100.000 de euro din fonduri proprii în două căsuţe pentru turişti, pe care însă le-a refăcut pentru a le aduce la standardele pe care şi le dorea, antreprenorul a mai adăugat noi camere în resortul din Buşteni şi vrea să dezvolte în continuare potenţialul turistic al zonei. (Citeşte AICI mai multe detalii)