Câştigător Chefi la Cuţite 2021. Cine e Ștefan Borleanu. Cuțitul de aur a lui Florin Dumitrescu a absolvit Facultatea de Construcţii şi a făcut cursuri de gastronomie în SUA

Ștefan Borleanu este unul dintre concurenţii care au cea mai mare şansă să primească marele trofeu. Concurentul a reuşit să îl cucearească iremediabil încă din audiţii pe Florin Dumitrescu, care i-a acordat şi cuţitul de aur.

15 iun. 2021, 12:55
Câştigător Chefi la Cuţite 2021. Cine e Ștefan Borleanu. Cuțitul de aur a lui Florin Dumitrescu a absolvit Facultatea de Construcţii şi a făcut cursuri de gastronomie în SUA

Câştigător Chefi la Cuţite 2021.  La doar 26 de ani, Ștefan Borleanu nu a venit la Chefi la cuțite cu scopul de a primi cuțitul de aur, însă iată că prezența sa a fost de bun augur, asta deorece Florin Dumitrescu s-a declarat uimit de felul în care a gătit.

Câştigător Chefi la Cuţite 2021. Cine e Ștefan Borleanu

Puţini ştiu însă că  tânărul are mai puțin de trei ani experiență în bucătărie.

Bucătarul a mărturisit că e din județul Vâlcea, însă e stabilit de mai mult timp în București. Tatăl său este de profesie inginer, iar el a hotărât la vârsta de 19 ani să meargă la Facultatea de Construcții. În tot acest timp s-a gândit și la o altă variantă, așa că și-a dat seama că bucătăria e locul în care se simte cel mai bine. Ștefan Borleanu a făcut mai multe cursuri de specialitate în anul 2017 și a lucrat în diverse restaurante pentru a înțelege mai bine cum stau lucrurile.

Pentru câteva luni, cel care a primit cuțitul de aur de la Florin Dumitrescu a lucrat și în Statele Unite ale Americii, într-un restaurant.

„În America am fost să lucrez la un restaurant destul de bun, cu produse super ok. Acolo este un chef care a lucrat în New York, timp de 20 de ani, la un local cu trei stele Michelin. Deci am avut de la cine să învăț, să fur. Apoi am lucrat la un hotel de patru stele, m-a ajutat foarte mult și chestia asta. Am încercat să învăț cât mai mult (…). Nu aspir la cuțitul de aur, nu vreau să-mi fac speranțe ca să am apoi deziluzii”, a spus el la Chefi la cuțite.

Chef Florin Dumitrescu a fost extrem de uimit când i-a auzit povestea, cu atât mai mult cu cât Ștefan Borleanu a mărturisit, la Chefi la cuțite, că nu are nici măcar 3 ani experiență în meserie… Iar asta deoarece pandemia l-a lăsat o vreme fără lucru. Cu toate acestea, faimosul bucătar și l-a dorit pe tânărul Borleanu în echipa sa, așadar i-a oferit cuțitul de aur.

„Nu fac de regulă treaba asta, cu un copil de doi ani de zile în meserie, dar am un feeling că îl meriți, mi-a plăcut foarte mult farfuria ta’, i-a spus Florin Dumitrescu.

Câştigător CHEFI LA CUŢITE sezonul 9
Câştigător CHEFI LA CUŢITE sezonul 9

Citeşte şi: CASTIGATOR CHEFI LA CUTITE 2021. Surpriză uriaşă, nimeni nu ar fi pariat pe acest concurent