CASTIGATOR EUROVISION 2018: Surpriză uriaşă, cine a obţinut cele mai multe voturi în FINALA EUROVISION. Pe ce loc a fost Moldova

Câştigătorul Eurovision 2018. Israel a câştigat concursul Eurovision 2018, cu melodia „Toy” interpretată de Netta Barzilai. Finala concursului care s-a desfăşurat la Lisabona a fost marcată de întreruperea recitalului britanicei SuRie de un bărbat care a urcat pe scenă şi care i-a luat microfonul, dar şi de show-uri pirotehnice.

RomaniaTV.net
12 mai 2018, 20:57
CASTIGATOR EUROVISION 2018: Surpriză uriaşă, cine a obţinut cele mai multe voturi în FINALA EUROVISION. Pe ce loc a fost Moldova

UPDATE. Eurovision 2018 – Israel a câştigat concursul de la Lisabona. 

Israel a primit un total 529 de puncte, iar pe locul doi şi trei s-au clasat Cipru (436 de puncte) şi Austria (342 de puncte).

Jurii de specialitate din cele 43 de ţări care au participat în competiţia de anul acesta au votat împreună cu telespectatorii. Votul acestora din urmă a reprezentat 50% din punctajul final.

România a acordat 12 puncte Austriei şi 10 puncte Spaniei. Portugalia, ţara gazdă, a votat Estonia (12 puncte), Albania (10) şi Austria (8 puncte).

În urma votului juriilor, Austria, Suedia şi Israel au ocupat primele trei locuri. Reprezentantul Austriei, Cesár Sampson, a fost votat cu maxim de puncte de jurii din ţări ca Marea Britanie, Israel, Polonia şi Bulgaria.

Prima intrată în concurs a fost Ucraina, iar ultima, Italia.

Dacă Germania a avut un show bazat pe grafică, iar melodia cântată de Michael Schulte a amintit de Ed Sheeran, reprezentanta Finlandei a spus că şi-a văzut „visul cu ochii” prin participarea la Eurovision. În timp ce Madame & Monsieur (Franţa) au prezentat „Mercy” într-un show simplu, danezul Rasmussen a venit însoţit de vikingi dansatori – cuprinşi de zăpadă artificială, ei au adus steaguri şi au mărşăluit pe scenă.

Cehul Mikolas Josef, cel mai tânăr concurent de la ediţia de anul acesta – 22 de ani -, a venit purtând un ghiozdan de şcoală, însoţit de doi dansatori, pe o piesă asemănătoare celei care a reprezentat Republica Moldova la concursul de anul trecut. Cântăreţul a demonstrat că s-a recuperat după accidentarea din timpul repetiţiilor, reluând saltul din finalul reprezentaţiei.

Ungaria şi Ucraina au ales show-uri pirotehnice, faţă de Moldova care, prin DoReDos şi „My Lucky Day”, a adus ceva din atmosfera Americii anilor 50. Republica Moldova a primit un total de 209 puncte.

Netta Barzilai (Israel), una dintre marile favorite, a cântat piesa „Toy” – care vorbeşte despre condiţia femeii astăzi. După ce comentatoarea Eurovisionului pentru TVR a citat din versurile israeliencei Netta, „Sunt o fiinţă splendidă”, colegul ei a ţinut să specifice: „Faţă de kilogramele în plus…”.

 

Olanda a adus un aer country concursului, iar Australia s-a prezentat impecabil cu Jessica Mauboy. Irlanda a mers pe reţeta Johnny Logan, doar că a adus în scenă un dans între doi bărbaţi, iar reprezentanta Ciprului, marea favorită, a fost o prezenţă provocatoare pe scena de la Lisabona.

Italienii Ermal Meta & Fabrizio Moro au cântat o piesă inspirată de incidentele care au marcat lumea în ultimul an. Cu mesaje în mai multe limbi afişate pe ecrane, show-ul lor a fost unul simplu, bazat pe voci.

Austriacul Cesár Sampson a impresionat juriile din mai multe ţări cu piesa „Nobody But You”, prezentată simplu.

Spaniolii au mers pe romantism, la fel si lituanienii, slovenii au ales ritmuri electro, în timp ce reprezentanta Estoniei a impresionat prin rochia pentru care a fost nevoie de opt membri ai echipei să o aducă pe scenă şi pe care au fost proiectate imagini.

Portugalia, calificată automat în finală după ce Salvador Sobral a câştigat anul trecut concursul, a fost reprezentată de Cláudia Pascoal, cu balada „O jardim”.

După ce anul trecut show-ul invitatei Jamala a fost întrerupt de un farsor care şi-a dat jos pantalonii pe scenă, acum reprezentanta Marii Britanii, SuRie, a fost întreruptă după ce un bărbat i-a smuls microfonul. Solista a reuşit să îşi ducă la capăt recitalul. Cel care a urcat pe scenă a fost preluat de poliţie, iar delegaţia Marii Britanii nu a dorit să reia recitalul, deşi i-a fost oferită şansa, considerând că prestaţia solistei nu a fost afectată de incident.


CASTIGATOR EUROVISION 2018: Potrivit site-urilor agregatoare ale predicţiilor de la casele de pariuri, ţările favorite la titlul cântecului european sunt Cipru, Israel şi Irlanda.

Show-ul finalei aduce în scena de la Lisabona reprezentanţi ai 26 de ţări – 20 calificaţi în urma celor două semifinale, cinci din ţările fondatoare Eurovision şi o reprezentantă a ţării gazdă, Portugalia.

Și Rusia este una din țările care, surprinzător, a fost eliminată în semifinale. În schimb, Netta Barzilai, reprezentanta Israelului, este printre marile favorite la Eurovision. Este însă o artistă a cărei apariție șochează, iar cântăreața  se dorește o reprezentantă a curentului #Metoo și o artistă care vrea să spargă stereotipurile.

România, reprezentată anul acesta de către trupa The Humans, cu piesa „Goodbye”, a ratat calificarea în finală, în urma celei de-a doua semifinale de joi. Anul trecut, România a fost reprezentată de Ilinca și Alex Florea, care s-au clasat pe locul al șaptelea. Cu doi ani în urmă, România nu a participat la Eurovision, din cauza acumulării unor datorii către EBU.

Incident în timpul finalei Eurovision 2018. Un bărbat a dat buzna pe scenă, în timp ce reprezentanta Marii Britanii cânta și i-a smuls acesteia microfonul din mână. 

Incidentul a avut loc chiar când reprezentanta Marii Britanie, SuRie, interpreta pe scenă melodia Storm. La un moment dat, un bărbat a dat buzna pe scenă, el a alergat către interpretă și i-a smuls microfonul din mână. 

Aproape imediat, un agent de pază a urcat pe scenă și l-a imobilizat pe acesta, moment în care regizorii finalei Eurovision 2018 mută imaginile pe mulțimea din sală.

La casele de pariuri, Elena Foureira, reprezentanta Ciprului, cu melodia Fuego, este cotată cu cele mai mari șanse pentru a câștiga ediția din 2018 a Eurovisionului.

EUROVISION 2018 LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Locul al doilea este ocupat de norvegianul Alexander Rybak, cu melodia, That’s how you write a song. Rybak a câștigat Eurovisionul în anul 2009, stabilind un record de puncte: 387.

Netta Barzilai, reprezentanta Israelului, s-a calificat fără emoții în marea finală Eurovision 2018, cu melodia Toy și este cotată cu șanse mari la trofeu, ocupând locul 3 în topul caselor de pariuri.

EUROVISION 2018 LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Lituanianca Ieva Zasimauskaitė și piesa When we were old ocupă al patrulea loc, fiind urmată de reprezentantul Suediei, Benjamin Ingrosso, cu melodia Dance you off.

Topul 10 este completat de Estonia (Elina Nechayeva – La Forza), Cehia (Mikolas Josef – Lie to me), Bulgaria (Equinox – Bones) și Moldova (DoReDos – My lucky day).

România va fi reprezentată la Eurovision 2018 de trupa The Humans, cu melodia Goodbye, însă piesa este cotată cu șanse minime de a câștiga concursul de muzică, ocupând locul 30 la casele de pariuri. Mai slab cotate decât România sunt doar Georgia, Slovenia, Muntenegru și San Marino.

După prima semifinală Eurovision 2018, s-au calificat: Austria (Cesár Sampson, „ Nobody But You”), Estonia (Elina Nechayeva, „La Forza”), Cipru (Eleni Foureira, „Fuego”), Lituania (Ieva Zasimauskaitė, „When We’re Old”), Israel (Netta, „Toy”), Cehia (Mikolas Josef, „Lie To Me”), Bulgaria (Equinox, „Bones”), Albania (Eugent Bushpepa, „Mall”), Finlanda (Saara Aalto, „Monsters”) şi Irlanda (Ryan O’Shaughnessy, „Together”).

Cea de-a doua semifinală, în care vor concura şi reprezentanţii României, The Humans, cu melodia „Goodbye”, va avea loc joi, 10 mai. Reprezentanţii României vor intra în concurs pe poziţia a doua, în prima parte a semifinalei de joi.

Anterior, miercuri, începând cu ora 22.00, The Humans, alături de ceilalţi concurenţi, vor urca pe scena de la Altice Arena pentru repetiţia la care juraţii vor puncta cei 18 semifinalişti. Conform regulamentului, acest show nu va fi televizat, iar punctajele vor fi date publicităţii doar după Marea Finală.

Finala Eurovision 2018 va avea loc sâmbătă, 12 mai, la Lisabona. 

Cum se votează la Eurovision 2018. Trupa The Humans are nevoie de voturile românilor din străinătate

Cum se votează la Eurovision 2018. În total 19 ţări îşi dispută marţi prima semifinală din cadrul concursului de interpretare Eurovision 2018. România este reprezentată de trupa The Humans care va urca pe scenă în cea de a doua semifinală Eurovision cu piesa “Goodbye”, pe data de 10 mai.

Eurovision 2018 are deja șase țări calificate în finala care va avea loc în data de 12 mai, la Lisabona, în Portugalia. Până la finală, restul participanţilor vor trebui să convingă publicul şi juriul în cele două semifinale.

 Prima semifinală Eurovision 2018 va avea loc pe 8 mai. Portugalia, Marea Britanie și Spania vor vota în această semifinală. Primele 10 ţări, în funcţie de scorul obţinut, se califică în finală.

Cea de-a doua semifinală Eurovision 2018, în care vor concura şi reprezentanţii României, cu melodia „Goodbye”, va avea loc joi, 10 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 22.00.

 Ca să meargă în etapa finală, trupa The Humans are nevoie de voturile românilor din străinătate, care vor conta în proporţie de 50%. Restul de 50% este decizia juriului.

Cum se votează la Eurovision 2018
Sistemele de votare utilizate în trecut s-au schimbat de-a lungul anilor. Sistemul actual se folosește începând din 1975 și este un sistem de votare pozițional. Țările acordă un set de puncte (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12) celorlalți participanți, 12 puncte primind țara care a acumulat cele mai multe voturi.

Tradițional, seturile de voturi erau decise de un juriu intern, dar, în 1997, 5 țări au experimentat un sistem de televot, dând telespectatorilor oportunitatea de a vota pentru cântecele lor preferate. Experimentul a fost un succes, iar, din 1998, toate țările au fost încurajate să folosească televotul dacă aveau posibilitatea.

S-au păstrat, totuși, jurii de rezervă, în eventualitatea eșuării televotului. Metoda actuală de a clasa cântecele, introdusă în 2009, este o combinație egală între voturile juriilor (formate din profesioniști în industria muzicală) și cele ale telespectatorilor.

În fiecare semifinală, votarea se face de către țările participante în acea semifinală și jumătate din țările calificate automat.

După ce toate voturile sunt acordate, cele 10 țări calificate în finală sunt anunțate de prezentatori, însă nu se specifică poziția în clasament sau numărul de puncte obținute.

Toate țările participante votează în finală, indiferent dacă s-au calificat sau nu.

Despre Eurovision

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.

Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.