Câştigător Turul Franţei 2020. Surpriză uriaşă, totul s-a decis la contratimp

Slovenul Tadej Pogacar (Emirates) a câştigat, sâmbătă, penultima etapă a Turului Franţei, contratimp individual montan desfăşurat între Lure şi La Planche des Belles Filles.

RomaniaTV.net
19 sept. 2020, 16:46
Câştigător Turul Franţei 2020. Surpriză uriaşă, totul s-a decis la contratimp

Câştigător Turul Franţei 2020 După acest succes, Pogacar a urcat pe primul loc în clasamentul general, detronându-l pe compatriotul său Primoz Roglic (Jumbo-Visma), care era lider de 11 etape. Pogacar, în vârstă de 21 de ani, va deveni cel mai tânăr câştigător al Turului Franţei, potrivit bbc.com.

Pogacar, component al echipei UAE Emirates, a fost cronometrat pe distanţa de 36,2 km în 55 min 55 sec, fiind urmat la 1 min 21 sec. de olandezul Tom Doumolin şi de australianul Richie Porte, în timp de Primoz Roglic s-a clasat pe poziţia a cincea, la 1 min 51 sec.

În clasamentul general, Pogacar are un avans de 59 secunde faţă de Roglic şi de 3 min 30 sec faţă de Richie Porte. înaintea ultimei etape, în lungime de 122 km, cu startul la Mantes-la-Jolie şi sosirea tradiţională la Paris, pe Champs-Elysees.

Dacă va reuşi să câştige Turul Franţei, Tadej Pogacar, care va împlini luni 22 de ani, va deveni cel mai tânăr învingător în această cursă după cel de-al Doilea Război Mondial.

Ultima etapă va avea loc duminică, între Mantes-la-Jolie şi Paris (Champs-Elysees), pe distanţa de 122 de kilometri.