Câştigătorii premiilor SAG şi cele mai bune apariţii de pe covorul roşu GALERIE FOTO

Filmul "Culoarea sentimentelor/ The Help", regizat de Tate Taylor, a fost marele câştigător la cea de-a 18-a gală a premiilor decernate de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG), unde a obţinut trei premii, inclusiv la categoria "cea mai bună distribuţie".

RomaniaTV.net
30 ian. 2012, 17:53

Premiul pentru cea mai bună distribuţie acordat de Sindicatul actorilor americani este echivalentul premiului Oscar pentru cel mai bun film acordat de Academia de film americană.

„The Help”, o dramă despre mişcarea pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din Statele Unite, a învins la această categorie filmul alb-negru „The Artist”, considerat marele favorit al galei SAG Awards.

Filmul „The Help” s-a impus la alte două categorii. Astfel, Viola Davis a primit un SAG Award la categoria „cea mai bună actriţă”, iar Octavia Spencer s-a impus la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar”. Ambele actriţe au interpretat în acest film rolurile unor menajere de culoare care luptă contra discriminării rasiale în statul american Mississippi din anii 1960.

Filmul „The Artist”, considerat un omagiu adus filmelor mute realizate în epoca de aur de la Hollywood, a obţinut un singur trofeu, prin Jean Dujardin, care s-a impus la categoria „cel mai bun actor”. „The Artist” era considerat marele favorit al galei SAG Awards de duminică, întrucât câştigase o serie de premii importante în săptămânile anterioare, precum Globul de Aur, Critics Choice Award şi premiile decernate de Sindicatul producătorilor americani (PGA) şi de Sindicatul regizorilor americani (DGA).

Actorul Christopher Plummer, în vârstă de 82 de ani, s-a impus la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”, graţie rolului din „Beginners”, în care joacă rolul unui bărbat de vârsta a treia care îşi anunţă fiul, după moartea soţiei sale, că este homosexual.

În cadrul galei de duminică seară au fost acordate şi trofee în domeniul producţiilor de televiziune. Astfel, serialul „Imperiul din Atlantic City/ Boardwalk Empire” a fost desemnat „cel mai bun serial-dramă” pentru al doilea an consecutiv, iar „Modern Family” s-a impus la categoria „cel mai bun serial-comedie”, tot pentru al doilea an consecutiv.

Jessica Lange a primit primul ei SAG Award fiind desemnată „cea mai bună actriţă dintr-un serial-dramă” pentru rolul din „American Horror Story”, iar Steve Buscemi s-a impus la categoria similară masculină graţie rolului din „Boardwalk Empire”.

În domeniul serialelor de comedie, actorii premiaţi au fost Alec Baldwin – pentru rolul din „30 Rock” – şi Betty White – pentru rolul din „Hot in Cleveland”.

Kate Winslet a fost desemnată cea mai bună actriţă dintr-un film sau miniserie TV pentru rolul din „Mildred Pierce”, iar Paul Giamatti s-a impus la categoria masculină similară pentru rolul din „Too Big To Fail”.

Actriţa Mary Tyler Moore a primit un premiu pentru întreaga carieră.

SAG Awards este una dintre cele mai urmărite gale din sezonul premiilor cinematografice de la Hollywood, care culminează cu ceremonia Oscar, în luna februarie, întrucât actorii alcătuiesc una dintre cele mai mari categorii din rândul membrilor cu drept de vot din cadrul Academiei de film americane. Din acest motiv, nominalizaţii lor vor primii multe voturi de la membrii Academiei de film americane, organizaţia care înmânează premiile Oscar.

Sindicatul actorilor americani este format din aproximativ 120.000 de artişti de film şi televiziune. Premiile SAG pot oferi o idee despre actorii favoriţi în cursa pentru premiile Oscar – cu o rată de succes de 50% -, acordate de Academia de film americană pe 26 februarie.

Cea de-a 18-a gală SAG Awards a avut loc duminică seară, la Los Angeles, iar la eveniment au participat vedete de calibru de la Hollywood, precum Angelina Jolie, Brad Pitt, George Clooney şi Julianna Margulies.