Cât a ajuns să coste un hotdog în Poiana Brașov?! Un Langos e 25 de RON! Prețuri exagerate în cea mai scumpă stațiune montantă din România pentru vacanța de 1 Decembrie!

A început minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decemrbie. Românii au plecat acasă, la familie, în orașele din care provin, alții au plecat în vacanță prin țară.

30 nov. 2022, 15:15
Cât a ajuns să coste un hotdog în Poiana Brașov?! Un Langos e 25 de RON! Prețuri exagerate în cea mai scumpă stațiune montantă din România pentru vacanța de 1 Decembrie!

În acest an, în topul preferințelor românilor sunt stațiunile de pe Valea Prahovei și Poiana Brașov, iar dovada în acest sens e aglomerația uriașă de pe DN1. Circulația se desfășoară cu dificultate pe sensul de urcare al DN1, în zona localităților Câmpina și Comarnic.

Sunt sute de persoane și în Gara de Nord din București, care așteaptă trenurile să-i ducă spre casă. Oamenii, aflați peroanele gării,  își așteaptă trenurile pentru a pleca spre orașele din care provin. Aceștia sunt așteptați de familie și prieteni, alături de care își vor petrece minivacanța de 1 Decembrie.

O mulțime de români au fugit de haosul din orașele mari și s-au refugiat pentru o vacanță de patru zile în stațiunile montane.

Poiana Brașov este stațiunea preferată a pasionaților de drumeții montane și de practicarea sporturilor de iarnă. Aflată la 11 kilometri de municipiul Brașov, e înconjurată de patru masive muntoase: Postăvaru (1.799 de metri), Piatra Craiului (2.238 de metri), Bucegi (2.505 metri) și Piatra Mare (1.848 de metri). Iar în apropiere de Poiana Brașov se află Canionul 7 scări, un loc perfect pentru pasionații de drumeții.

Prețuri la cazare și mâncare în Poiana Brașov. Cât sunt nevoiți turiștii să cheltuie în minivacanța de 1 Decembrie

Deși e în topul preferințelor turiștilor români, Poiana Brașov îi obligă pe aceștia să scoată din buzunar sume consistente de bani pentru cazare și mâncare. Prețurile la cazări în Brașov și Poiana Brașov, pentru patru nopți, pornesc de la 1.000 de lei și ajung până la 5.121 de lei.

Și fiindcă prețurile la cazări nu erau destul, turiștii au și un stres în plus: mâncarea. Ai putea crede că scapi mai ieftin dacă comanzi de la un local tip fast-food, însă sumele sunt colosale chiar și acolo. Spre exemplu, un meniu care conține un cârnăcior, cartofi, pâine, sosuri și apă sau Pepsi costă 35 de lei. Un burger sau cheeseburger costă 35, respectiv 40 de lei, în timp ce un hotdog XXL cu crenvurști sau cârnați costă 15, respectiv 20 de lei. O porție de cartofi prăjiți medie este 15 lei, iar una mare 20 de lei. De asemenea, cei care vor să-și cumpere langoș cu zahăr, cu smântână, brânză / cașcaval sau cârnăcior ar trebui să se aștepte la prețuri de 12, 17 sau 25 de lei. Clătitele cu dulceață sau ciocolată sunt 15 lei.

Nici la capitolul băuturi nu e mai bine. Un local fast-food a ajuns să aibă prețuri de restaurant. O cappucino e 15 lei, o ciocolată caldă 12, o limonadă 10, iar cu ghimbir e 15 lei. Un ceai costă 10 lei, iar un vin fiert 12 lei.