Cât a ajuns să coste un kilogram de parizer. Prețul uriaș cu care se vinde în hipermarketurile din București

Asociația pentru Protecția Consumatorilor a dezvăluit prețul uriaș pe care trebuie să îl plătim pentru un kilogram de parizer care se vinde în Carrefour. Un client a trăit șocul vieții lui.

04 apr. 2023, 10:50
Cât a ajuns să coste un kilogram de parizer. Prețul uriaș cu care se vinde în hipermarketurile din București

Ultimele luni au fost marcate de scumpiri exagerate, iar apropierea sărbătorilor de Paște a accentuat masiv acest trend. Cu mai puțin de două săptămâni până la sărbători, Asociația pentru Protecția Consumatorilor a dezvăluit prețul uriaș pe care trebuie să îl plătim pentru un kilogram de parizer care se vinde în Carrefour.

Citește și: O româncă a dat lovitura cu rețeta sa de parizer de casă. Cel mai important secret îl știe de la mama ei

Anul acesta Paștele Ortodox va fi sărbătorit în data de 16 aprilie, iar românii sunt deja în toiul pregătirilor. Mesele vor fi umplute de bucate tradiționale, dintre cele mai gustoase și este știut că printre aperitivele favorite se numără mezelurile. Prețurile au crescut enorm în ultimele săptămâni, indiferent de tipul de aliment la care ne referim, ceea ce înseamnă că anul acesta o masă îmbelșugată va presupune extrem de multe eforturi.

Recent, un bărbat se afla la cumpărături în unul dintre hipermarketurile Carrefour din București. Acesta a avut partr de un șoc atunci când a vrut să își cumpere un parizer. Prețul acestuia era cu mult peste media firească pentru acest produs, ridicându-se la nu mai puțin de 90 de lei. Acesta a pozat eticheta produsului și a postat-o pe rețelele de socializare în încercarea de a trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea alarmantă a prețurilor. Este drept că vorbim de un produs cu o calitate ridicată, care conține aproape 60% carne de vită și este bazat pe o rețetă din 1968.

Cum a ajuns un kilogram de parizer să aibă preț de delicatesă

Asociația pentru Protecția Consumatorilor a fost imediat sesizată cu privire la acest caz, instituția postând ulterior și pe contul ei de Facebook fotografia trimisă de cetățean. Reprezentanții instituției au identificat prețul uriaș pe care hipermarketul l-a cerut pentru kilogramul de parizer, respectiv 90 de lei. Atât vor trebui să scoată din buzunar românii dacă își doresc să aibă pe masă acest preparat.

Estimările arată că masa de Paște de anul acesta va fi una mai modestă pentru români, deoarece prețurile par a fi în continuă creștere. Chiar și așa, comercianții se așteaptă la vânzări masive în acestă perioadă. Românii sunt deja cunoscuți pentru sacrificiile pe care le fac pentru a putea să aibă cât mai multe preparate delicioase pe masa de sărbători.

Din cauza scumpirilor există așteptarea ca unele alimente sau preparate să fie înlocuite sau scoase în totalitate din meniul românilor, tocmai pentru că prețurile devin de neatins. Astfel, banalul parizer ar putea deveni, în curând, un produs evitat de mai toată lumea.

Citește și: Gestul impresionant al patronului unui supermarket, după ce a prins-o pe o pensionară că furase o pâine și un parizer: „Nu vreau niciun merit pentru ceea ce am făcut”