Cât a ajuns să coste un litru de ulei de floarea-soarelui în supermarketurile din România. Uleiul produs în Ucraina, cu 30% mai ieftin

Prețul uleiului de floarea - soarelui produs în Ucraina și comercializat într-un lanț de supermarketuri din România este cu 30% mai ieftin decât cel fabricat în țara noastră.

27 iun. 2022, 12:50
Cât a ajuns să coste un litru de ulei de floarea-soarelui în supermarketurile din România. Uleiul produs în Ucraina, cu 30% mai ieftin

Asociația pentru Protecția Consumatorilor a făcut cunoscut, printr-o postare pe pagina de Facebook, că prețul pentru un litru de ulei fabricat în Ucraina este de până în zece lei.

„De ce uleiul de floarea – soarelui fabricat în Ucraina are un preț mai mic la raft cu 30% decât uleiul de floarea soarelui fabricat în România?”, scriu reprezentanții Asociației pentru Protecția Consumatorilor pe Facebook.

Cei de la Protecția Consumatorilor au postat și alte prețuri ale altor mărci de ulei, precizând că cele fabricate în țara noastră sunt considerabil mai mari. La Kaufland, spre exemplu, uleiurile de floarea soarelui au ajuns să depășească prețul de 15 lei / litru.

Cum comentează Kaufland prețurile colosale la o sticlă de ulei de floarea-soarelui

Kaufland a venit cu o reacție vizavi de prețul mare la uleiul de floarea – soarelui pentru a lămuri consumatorul.

„În legătură cu subiectul preluat de dumneavoastră, referitor la prețul uleiului de floarea-soarelui la Kaufland (subiect din 17 iunie) vă rugăm să publicați în materialul dumneavoastră poziția Kaufland de mai jos,

Informațiile apărute în mediul online referitor la prețul uleiului sunt informații incomplete, care pot induce în eroare consumatorul. În acest sens, dorim să aducem clarificări pentru o înțelegere cât mai bună a contextului.

Astfel, subliniem faptul că prețul apărut în mediul online nu reflectă prețurile pentru întreaga categorie de uleiuri de floarea-soarelui comercializate în magazinele noastre.

Kaufland monitorizează cu atenție prețurile din piață și își ajustează ofertele în interesul consumatorului. La acest moment, prețul pentru uleiul marcă proprie Kaufland Vitae D’oro 1l este de 9.99 lei, cel mai mic preț din sortiment fiind în prezent de 8.99 lei”, au precizat reprezentanții Kaufland România.

Citește și Inflaţia „duduie” în România. Gazele naturale, cartofii şi uleiul, scumpiri-record în ultimul an

Citește și De ce este bine să torni ulei în chiuvetă atunci când pleci de acasă o perioadă mai îndelungată. Trucul genial pe care toţi ar trebui să-l cunoaştem