Cât a plătit un turist din Mamaia pentru gheaţa din paharul cu băutură. Nota de plată a făcut înconjurul internetului

Preţurile exorbitante din Mamaia nu reuşesc să mai şocheze pe nimeni. Cu toate astea, n-ai cum să nu rămâi şocat de modurile care de care mai ingenioase în care unii comercianţi se gândesc să scoată profit. Cum ar fi, spre exemplu, să vândă... gheaţă.

04 aug. 2022, 14:51
Cât a plătit un turist din Mamaia pentru gheaţa din paharul cu băutură. Nota de plată a făcut înconjurul internetului

Dacă obişnuieşti să adaugi cuburi de gheaţă în băutura alcoolică sau în băutura carbogazoasă cu care te răcoreşti pe caniculă, să nu te miri dacă ai să vezi cuburile de gheaţă trecute pe nota de plată. La sfârșitul săptămânii trecute, o fotografie cu un bon fiscal pe care erau trecute cuburi de gheaţă a făcut înconjurul internetului.

Cât a plătit un turist din Mamaia pentru cuburile de gheaţă care i-au răcit băutura carbogazoasă

Un turist din Mamaia a comandat o băutură carbogazoasă la pet de 0.5 l pe care a plătit 10 lei. Nimic neobişnuit până aici. Atât doar că turistul s-a gândit să ceară şi câteva cuburi de gheaţă fără să ia în calcul nici măcar o secundă că şi pentru acestea va trebui să scoată bani din buzunar. Prețul pentru gheața din pahar a fost de 30% din prețul băuturii, adică 3 lei pentru 200 de grame de gheață.

În timp ce turiștii sunt taxați pentru gheața din pahare, hotelierii spun că Mamaia nu e scumpă, ci doar insuficient promovată. Majoreitatea hotelierilor susţin că problemele au început din pandemie, însă principalul argument al turiștilor pentru care evită Mamaia este, aproape la unison, unul singur: lipsa de respect și bătaia de joc la care sunt supuși de cei care fac „turism”.

Citeste si Prețuri exorbitante pe litoralul românesc! De necrezut cât poate să coste o porție de sarmale în Mamaia

Două pizza, două cafele, un suc şi o bere costă o mică avere la Mamaia

Un turist care a ales să îți petreacă zilele libere în stațiunea Mamaia, la sfârşitul lunii iunie, a achitat o notă de plată de 215 lei pentru două cafele, un suc, o bere și două pizza. El a postat nota de plata pe Facebook și a strâns un val de reacții negative la adresa comercianților de pe litoral. Comentarii pline de indignare au curs valuri.

De asta multă lume alege Bulgaria, Grecia și Turcia”

„Decât să mă duc să dau banii ăștia pe mâncarea asta si băuturile lor la preturi exagerate, mai bine imi iau mâncare de acasa si de restul iau ceva copiilor”.

„Bătaie de joc. Dar nu sunt cei ce vând fraieri. Cei ce cumpără, din păcate, cu toate scuzele de rigoare.

„Ferească Dumnezeu! Prețuri de Dubai și condiții de doi lei.” / „Sunt prețuri reale astea?” / „Cu așa prețuri mai bine stai acasă și faci un grătar” / „50 euro! Parcă ești la Monaco!”, au mai scris românii, revoltați de prețurile exagerate.

„Sā vedeti preturi in Vama veche 20 lei un suc si 30lei o bere”

Citeste si Preţurile au luat-o razna şi în sălbăticie. Pe plaja Corbu, la Vadu, hamsiile şi berea rivalizează cu cele de la terasele de fiţe din Mamaia