Preţurile au luat-o razna şi în sălbăticie. Pe plaja Corbu, la Vadu, hamsiile şi berea rivalizează cu cele de la terasele de fiţe din Mamaia

Mulţi hotelieri se plâng că acesta este cel mai slab sezon turistic de pe litoralul românesc din ultimii 30 de ani, turiştii declarându-se înfrânţi în lupta cu preţurile. Nici nu-i de mirare, dacă ne uităm prin meniurile de pe litoral.

31 iul. 2022, 12:09
Preţurile au luat-o razna şi în sălbăticie. Pe plaja Corbu, la Vadu, hamsiile şi berea rivalizează cu cele de la terasele de fiţe din Mamaia

Mamaia a fost ani la rând etalonul fiţelor şi al extravaganţelor de pe litoral, în timp ce plaja Corbu a fost percepută ca un paradis al litoralului, o sălbăticie reconfortantă care să te ducă cu gândul la mici insule izolate ale Pacificului. Stilul simplu de viaţă, fără pretenţii, era cel care atrăgea turiştii aici.

Acum, Mamaia şi Corbu au ceva în comun, iar acel „ceva” este cel care le alungă turiştii. Nici nu-i de mirare, răsfoind meniurile.

Citeşte şi FOTO: Cum încearcă „șmecherii” cu BMW din Mamaia să scape de taxa parcare

Considerată cea mai mică comunitate din nord-estul județului Constanța, cu doar 700 de locuitori, satul Vadu, din comuna Corbu, zona este renumită pentru plajele sale sălbatice. Dacă mergi însă să mănânci la „Vadu Pescarilor” uiţi însă unde te afli. Porție de hamsii și o bere Corona la Vadu costă 55 de lei, având în vedere că o porție de 250 de grame de hamsii costă 20 de lei, iar o bere Corona, 35 de lei, scriu cei de la playtech.ro.

Sumele sunt considerabil mai mari decât cele din sudul litoralului şi aproape de cele din Mamaia. Astfel, la Costineşti, o porție de hamsii costă maximum 10 lei, în timp ce, în Mamaia, oamenii plătesc peste 25 de lei pentru aceleași preparate.

Citeşte şi Preţuri mari pe litoralul românesc în 2022. Cât costă o noapte de cazare în Mamaia şi Eforie Nord