Cât alcool şi câte ţigări aveţi voie în bagaje. Reguli dure la vamă

Cât alcool şi câte ţigări aveţi voie în bagaje. Restricţiile au fost ridicate, iar cei mai mulţi români şi-au planificat vacanţele în afara ţării. Dacă ați optat pentru un bagaj de cală trebuie să respectați anumite reguli stricte pentru a nu avea probleme cu autoritățile vamale.

22 iun. 2022, 09:34
Cât alcool şi câte ţigări aveţi voie în bagaje. Reguli dure la vamă
Cât alcool şi câte ţigări aveţi voie în bagaje

Cât alcool şi câte ţigări aveţi voie în bagaje. Dacă sunteți simplu turist, cantitatea de mărfuri pe care o puteți cumpăra și lua cu dumneavoastră când călătoriți dintr-o țară a UE în alta nu este limitată, atâta timp cât ați făcut cumpărăturile pentru uz personal și nu în scopuri comerciale, potrivit site-ului oficial al Uniunii Europene.

Taxele (TVA și accize) sunt incluse în prețul pe care îl plătiți în țara din care cumpărați produsul, deci nu vi se vor mai percepe taxe în altă țară din UE. Restricțiile sunt impuse de greutatea bagajului de la cală pentru care ați optat, existând posibilitatea să plătiți taxe suplimentare pentru diferența de greutate.

Citeşte şi: Românii pot primi compensații și de 1.000 de euro dacă bagajele le vin întârziate sau deteriorate. Trucul pe care trebuie să îș știe orice turist

Cât alcool şi câte ţigări aveţi voie în bagaje

Fiecare țară din UE poate stabili o limită maximă pentru cantitatea de tutun sau băuturi alcoolice pe care o puteți introduce în țară. Aceste cantități maxime trebuie să fie de cel puțin:

800 de țigarete

400 de țigări de foi (trabucuri cu o greutate maximă de 3 grame fiecare)

200 de trabucuri

1 kg de tutun

10 litri de băuturi spirtoase

20 de litri de vin cu adaos de alcool

90 de litri de vin (din care cel mult 60 de litri de vin spumos)

110 litri de bere, potrivit europa.eu

Atenție, în bagajul pasagerilor care au vârsta sub 17 ani, este de preferat să nu se regăsească produse accizabile (țigări sau alcool)

Condiții diferite la intrarea pe teritoriul UE dintr-o țară terță

Dacă intrați într-una dinte țările UE venind dintr-o țară terță, cantitățile de tutun sau alcool pe care le puteți transporta în bagaje sunt cu totul altele. Același lucru este valabil și în cazul în care veniți din Insulele Canare, insulele anglo-normande, Gibraltar sau alte teritorii în care nu se aplică normele UE cu privire la TVA și accize.

Băuturi alcoolice: Puteți transporta 4 litri de vin și 16 litri de bere. De asemenea, mai puteți transporta: 1 litru de băuturi spirtoase cu un conținut de alcool de peste 22 % vol. sau 1 litru de alcool nedenaturat (alcool etilic) cu un conținut de alcool de 80 % vol. ori 2 litri de vin cu adaos de alcool sau vin spumant, potrivit Ziare.com.

În ceea ce privește produsele din tutun, cantitatea maximă pe care o puteți aduce într-o țară UE din Cuba de exemplu diferă de la un stat la altul. Limita poate fi mai mică sau mai mare, în funcție de țara UE pe care o vizitați. Există țări care aplică limite inferioare doar pasagerilor care călătoresc pe mare și pe uscat (Bulgaria, Grecia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia și Ungaria) sau tuturor pasagerilor (Estonia și România).

Astfel unele state permit maximum 200 de țigări sau 100 de țigări de foi, 50 de trabucuri sau cel mult 250 g de tutun, iar altele care nu sunt atât de permisive, acceptând doar 40 de țigări, 20 de țigări de foi, 10 trabucuri sau 50 de grame de tutun.


loading...
Partenerii noștri