Cât au cheltuit românii pe vacanţele în străinătate în aceasta vară

Românii au cheltuit în această vară pe vacanţele în afara ţării circa 655 milioane euro, sumă mai mică cu 57% faţă de cea lăsată în lunile de vară din 2019, conform calculelor făcute de Ziarul Financiar pe baza datelor BNR. Turiştii români reprezentau o sursă importantă pentru turismul din Bulgaria, Grecia şi Turcia, dar şi pentru alte ţări în care românii preferau să îşi facă concediile.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 19:42
Cât au cheltuit românii pe vacanţele în străinătate în aceasta vară

Luna august din acest an, deşi în mod normal cea mai bună lună pentru turism, a înregistrat cea mai mică sumă cheltuită de români în afara ţării din ultimii ani. Totuşi, apetitul românilor pentru călătoriile în afara ţării a fost unul ridicat, dar restricţiile de călătorie impuse de diferite ţări europene pentru turiştii români i-au determinat pe aceştia să îşi amâne sau să îşi anuleze vacanţele.

Turiştii români reprezentau o sursă importantă pentru turismul din Bulgaria, Grecia şi Turcia, dar şi pentru alte ţări în care românii preferau să îşi facă concediile.

Conform unui studiu recent realizat de touroperatorul Travel Planner, românii au asigurat cei mai mulţi turişti străini pe litoralul bulgăresc, după cei autohtoni. Astfel, peste 177 mii de români au ales să îşi facă vacanţa pe litoralul bulgăresc în această vară, reprezentând o pondere de aproape 40% din totalul turiştilor ajunşi pe litoralul din Bulgaria.

Citeste si Ajutorul acordat de Guvern pentru Blue Air a fost blocat în Parlament

Din cele trei luni de vară, în iulie românii au cheltuit cel mai mult pe vacanţele în afara ţării. La acel moment, statele europene nu imuseseră restricţii de circulaţie pentru turiştii români. În iulie, turiştii români au cheltuit 287 milioane euro pe vacanţele în afara ţării, faţă de 544 milioane euro în aceeaşi lună a anului trecut. Totodată, românii au lăsat în iunie 182 milioane euro pe vacanţele în afară, comparativ cu 444 milioane euro în iunie 2019.

Datele de la Institutul Naţional de Statistică confirmă scăderea numărului de turişti care îşi făceau vacanţele în afara ţării. Astfel, în perioada 1 ianuarie – 21 august, plecările vizitatorilor români în străinătate a fost în scădere cu aproape 57% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, plecările turiştilor români au fost de doar 6,9 milioane.


loading...