Cât au sărăcit în acest an bogătaşii României

Bogaţii României au pierdut anul acesta nu mai puţin de trei miliarde de euro. Potrivit Top 300 Capital, pierderile s-au înregistrat prin scăderea valorii totale a companiilor deţinute de aceştia, a valorii proprietăţilor şi prin scăderea lichidităţilor din conturi. Capitala şi Judeţul Ilfov au mai bine de o treime din milionarii din top.

RomaniaTV.net
26 oct. 2012, 07:36
Cât au sărăcit în acest an bogătaşii României

Cei mai bogaţi români au pierdut într-un singur an cam cât prognozează Banca Naţională că vor trimite acasă din străinătate toţi românii în 2012, adică aproximativ 3 miliarde euro. Astfel, potrivit Topului 300 Capital, milionarii României au anul acesta o avere însumată de aproape 26,5 miliarde euro, faţă de 29,5 miliarde cât însumau anul trecut.

În Bucureşti şi judeţul Ilfov, se regăsesc 110 milionari, din Top 300. Mai mult, ei deţin aproape jumătate din marile averi, respectiv 12 miliarde euro. Cel mai înstărit dintre bucureştenii aflaţi în top este Ion Ţiriac cu o avere estimată între 850 şi 900 milioane euro. Constanţa este judeţul care ocupă locul al doilea, în acest top, afaceriştii de acolo având, peste 1,9 miliarde euro.

Şi Moldova este prezentă pe podium, pentru că la Bacău se învârt afaceri de 1,2 miliarde euro, iar averile celor mai bogaţi oameni din Bihor ajung la aproximativ 1,02 miliarde euro.