Cât câştigă aleşii care au dat Parlamentul pe funcţii la stat

Chiar pe finalul mandatului, mulţi aleşi au decis să evite stresul unei noi campanii electorale şi au părăsit Parlamentul pentru funcţii mai bine plătite şi de obicei la stat.

RomaniaTV.net
30 mart. 2012, 12:20
Cât câştigă aleşii care au dat Parlamentul pe funcţii la stat

Probabil cel mai sonor nume care s-a decis să părăsească Parlamentul este cel al liderului UNPR, Marian Sârbu. Deputatul a fost validat de Parlament în funcţia de preşedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Mutarea se va vedea şi în buzunarul fostului deputat: de la aproximativ 4.000 de lei pe lună cât câştiga în Parlament, Marian Sârbu va avea acum undeva în jur de 7.500 de euro.

O mutare asemănătoare a făcut-o şi fostul senator UDMR Gyerko Laszlo. El a plecat la sfârşitul anului trecut la Consiliul Concurenţei, unde salariile sunt peste cele din Senat: în 2010, consilierii câştigau aproximativ 8.000 de lei pe lună.

Un nume sonor care a părăsit Parlamentul şi din partea opoziţiei este liberalul Teodor Meleşcanu. El a preluat şefia Serviciului de Informaţii Externe, pe un salariu ceva mai mare decât cel din Senat: peste 6.000 de lei pe lună.

Un alt senator care a ales să renunţe la mandatul de parlamentar este democrat-liberalul Radu F. Alexandru. El a fost ales membru al CNA, însă în acest caz fostul senator va câştiga mai puţin ca în Parlament: aproximativ 3.500 de lei pe lună.