Cât câștigă Emilia Ghinescu din drepturile de autor: „Poți să trăiești? Nu poți, n-ai cum”

Emilia Ghinescu spune că situația financiară a artiștilor nu e atât de roz, chiar dacă ea are succes pe plan muzical și pe rețelele de socializare.

25 nov. 2022, 10:41

Emilia Ghinescu este una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară, bucurându-se de succes și pe rețelele sociale. Totuși, cântăreața spune că situația financiară a artiștilor nu e atât de bună pe cât crede publicul.

Artista a declarat pentru cei de la Fanatik, cât câștigă din muzică, fiindu-i imposibil să trăiască numai din drepturile de autor pe care le primește din partea CREDIDAM, de la care anul trecut a primit 200 de lei. Emilia Ghinescu susține că cei mai mulți bani vin din concerte și de la evenimentele private la care este invitată să cânte.

Citește și: Emilia Ghinescu are un corp de invidiat la vârsta de 43 de ani. Frumoasa interpretă de muzică populară se antrenează intens în sala de fitness

„Drepturile de autor sunt foarte prost plătite. Eu de la CREDIDAM am luat anul trecut 200 de lei. Poți să trăiești cu 200 de lei un an, ca artist? Nu poți să trăiești, n-ai cum. Dacă n-aș mai cânta și ar trebui să trăiesc din drepturi de autor, aș putea să trăiesc? Și de pe YouTube, cât să câștigi? Printr-o minune, într-o lună poți să faci 1.500 de euro, dar trebuie să bagi în YouTube de-ți vine rău… În general, se câștigă 2-300 până în 500 de euro, dar, la fel, poți să trăiești cu banii ăștia?”, spune Emilia Ghinescu.

Artista a făcut aceste declarații chiar după ce familia lui Petrică Mîțu Stoian le-a interzis artiștilor care l-au comemorat pe acesta la Sala Palatului. Aceștia au fost indignați, considerând că familia interpretului nu înțelege cât de important este pentru un cântăreț ca numele să îi fie recunoscut.

Citește și: Emilia Ghinescu, o copilărie marcată de experienţe traumatizante: „M-a luat de picioare și m-a bătut cu capul în jos. Apoi mi-am găsit certificatul de naştere şi am înţeles”

Emilia Ghinescu este pasionată de psihologie

Cântăreața nu este atrasă doar de muzică și are o pasiune și pentru un domeniu complet diferit: psihologia. Emilia are studii în acest sens și își dorește să devină terapeut. Născută la Pitești pe 20 noiembrie 1978, interpreta de muzică populară a ajuns să fie foarte ușor apreciată de public datorită vocii și pasiunii pe care o pune în cântece și pe scenă. Până în prezent a lansat șapte albume și este în topul preferințelor românilor.