Cât câștigă lunar un român culegător de ciuperci în Australia. Suma nu este deloc una mică

SA Mushrooms din Waterloo Corner din Australia are oferte tentante de angajare. Iată ce salariu primește un român culegător de ciuperci angajat aici.

30 nov. 2022, 17:12
Cât câștigă lunar un român culegător de ciuperci în Australia. Suma nu este deloc una mică

Mulți români pleacă în alte țări pentru salrii mai bune, dar puțini sunt cei care au curaj să lucreze în afara Europeri. Producătorii de ciuperci din Australia au oferte de angajare foarte bune și remunerații pe măsură.

Munca unui culegător de ciuperci este avantajoasă și se plătește foarte bine. E nevoie doar de dexteritate, delicatețe și, în același timp, de putere. Ciupercile sunt crescute în camere cu climă controlată la 18 grade Celsius. Meseria include culegerea și ambalarea ciupercilor. Cei ce nu au mai lucrat în acest domeniu beneficiază de cinci săptămâni de instruire intensivă, alături de formatori dedicați. Nu este necesar ca aceștia să cunoască limba engleză, dar reprezintă un avantaj.

Citește și: Zeci de români, internați de urgență în spital după ce au consumat ciuperci otrăvitoare. În cât timp se poate produce decesul

Programul de lucru începe la ora 7:00 și 17:00, în ture de șapte zile și angajatul trebuie să aibă propriul mijloc de transport. Salariul este curpins între 26 și 35 de dolari pe oră, pentru opt ore de muncă pe zi, din cele 21 lucrătoare dintr-o lună.

Plata se face în dolari australieni, nu americani, ceea ce înseamnă, în total 4.368-5.880 de dolari pe lună, adică 13.929-18.750 de lei lunar.

Citește și: Beatrice Mahler explică cu ce simptome se confruntă pacienţii care suferă de Long COVID: „Astm bronşic, pneumonii date de ciuperci, fibroză pulmonară cu o tipologie aparte”