Cât câștigă o româncă care lucrează ca hostess într-un club de noapte din Italia. Salariul este mai mare decât cel al unui medic din România

Româncele sunt din ce în ce mai interesate de meseria de hostess și asta pentru salariile sunt extrem de mari în comparație cu efortul pe care trebuie să îl depună. O tânără care lucrează pe un post de hostess într-un club din Italia câștigă mai mult decât un medic din România.

06 apr. 2023, 13:37
Cât câștigă o româncă care lucrează ca hostess într-un club de noapte din Italia. Salariul este mai mare decât cel al unui medic din România
Cât câștigă o româncă care lucrează ca hostess într-un club de noapte din Italia. Salariul este mai mare decât cel al unui medic din România

Cât câștigă o româncă care lucrează ca hostess într-un club de noapte din Italia. În ultima vreme, marile cluburi din întreaga lume au postat sute de anunțuri prin care recrutează tinere dornice să lucreze în acest domeniu.

Citește și Care este meseria plătită cu 7.000 de lei pe lună. Cât câștigă un instalator sau un vopsitor în România

Cât câștigă o româncă care lucrează ca hostess într-un club de noapte din Italia

De la un an la altul, afacerile din domeniul entertainementului au crescut semnificativ, iar patronii din această industrie sunt într-o continuă căutare de personal.

România este una dintre principalele ținte ale acestor patroni și asta pentru că româncele îndeplinesc toate condițiile necesare necesare unui astfel de job.

În acest moment, pe un singur portal de recrutare sunt nu mai puţin de 850 de anunțuri care se adresează fetelor ce vor să lucreze în acest domeniu.

Salariile pe care patronii le oferă sunt pe măsură. De exemplu, într-un club din Italia, o tânără care ocupă un postul de hostess câștigă lunar între 2500 și 3000 de euro pe lună.

„Aspect fizic plăcut, bine proporționate, comunicative, cunoașterea unei limbi străine este un avantaj, dar nu obligatoriu”, se arată în descrierea unui anunț de angajare.

Şi asta în timp ce salariul este net superior celui câştigat de medicii din România, conform noii grile de salarizare intrate în vigoare la 1 ianuarie, conform majorărilor. Astfel, medicii rezidenți din anul I au un salariu de 5.700 lei, cei din anul II au un 7.564 lei, iar cei din anul IV câştigă 7.848 lei.

Medicii fără încadrare au un salariu de bază de 7.971 lei.

Medicii de familie ar putea primi salarii mai mari în 2023

Medicii de familie ar putea primi salarii mai mari cu 50%, conform noutățillor care se regăsesc în proiectul contractului cadru al CNAS pe anul 2023.

Mai exact, cei care aleg să lucreze într-un cabinet aflat într-un sat vor primi, timp de şase luni, cu 50% mai mult decât cei care lucrează în oraș, cu condiția să meargă într-o localitate în care nu mai este alt doctor și nici cabinet medical, potrivit noului Contractul Cadru al CNAS pe 2023.

De asemenea, bolnavii cronici ar urma să beneficieze de consultații la distanță pentru monitorizarea stării lor de sănătate, iar pacienții care au suferit un atac vascular cerebral ar urma să beneficieze de îngrijiri medicale la domiciliu – sunt câteva dintre noutățile cuprinse în proiectul contractului cadru al CNAS pe anul 2023, conform profit.ro

Noul contract urmează să fie aprobat de Guvern și va intra în vigoare la data de 1 iulie.

Citește și Cât câștigă un român ca gunoier în Germania. Salariul e mai mult decât dublu față de cel din România