Cât câștigă un muncitor la Termoenergetica. Claudiu Crețu, directorul general al companiei: ”Veniturile depind de vechime, dar și de implicare”

De-a lungul timpului, salariile muncitorilor Companiei Municipale Termoenergetica au făcut obiectul multor dezbateri. Claudiu Crețu, directorul general al companiei, a făcut lumină în acest caz și a dezvăluit cât câștigă de fapt angajații instituției pe care o conduce.

21 mart. 2023, 10:39
Cât câștigă un muncitor la Termoenergetica. Claudiu Crețu, directorul general al companiei: ”Veniturile depind de vechime, dar și de implicare”
Cât câștigă un muncitor la Termoenergetica

Cât câștigă un muncitor la Termoenergetica. Claudiu Crețu a dezvăluit că în prezent, Termoenergetica are nevoie de personal și a precizat cât câștigă pe lună un muncitor necalificat.

Citește și Ce salarii primesc angajații de la Pepco. Câți bani încasează un casier și un șef de magazin lunar

Cât câștigă un muncitor la Termoenergetica

„Probleme cu personalul avem (nu sunt suficienți angajați – n.r.). Anul trecut, am încercat să angajăm undeva la o sută de persoane pe lună. Am ieșit în spațiul public, la o sută de posturi, am stat și ne-am calculat, aceasta este capacitatea pe care o și putem absorbi”, a declarat Claudiu Crețu, directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica București (CMTEB), potrivit Gândul. 

De asemenea, directorul Companiei Termoenergetica a subliniat că în aceste momente instituția pe care o conduce nu caută doar specialiști, ci și muncitori necalificați pe care este dispusă să îi califice intern.

„La fiecare tură de 100 de posturi pe care le-am scos în spațiul public, am reușit să angajăm între 20 și 30 de persoane. Instalatori, sudori, dar, foarte important, căutăm și muncitori necalificați, pentru că avem capacitatea de a-i califica în intern. Deci, dacă sunt tineri din București, din zonele adiacente, care vor să intre în acest sistem, noi putem să asigurăm calificarea și putem să asigurăm pregătirea lor”, a mai spus Claudiu Crețu.

Claudiu Crețu a dezvăluit că instituția pe care o conduce le oferă muncitorilor necalificați un salariu de 3.000 de lei pe lună.

„Evident că salariile depind de experiența pe care o au în spate. Fiecare caz în parte este analizat în funcție de vechime, de experiență, se dau niște probe practice, și atunci el intră pe grile și gradații. Putem spune că începem pentru un necalificat undeva la 3.000 de lei (…)

Partea de câștig net ține de mai multe beneficii. Ține de implicarea și de modalitatea în care se implică, pentru că, în acest moment, având acest deficit, se lucrează în ture, se lucrează ore suplimentare, la avarii (…) și atunci, câștigul net variază și în funcție de câte ore suplimentare se lucrează etc”, a explicat Claudiu Crețu.

Citește și Locuri de muncă disponibile pentru românii care vor să lucreze în Germania. Salariile depășesc 3.000 de euro