Cât câştigă Teodor Meleşcanu din pensie şi salariul de la Senat. „Refuză să plece”

Teodor Meleşcanu câştigă o mică avere din pensie şi salariul lunar de la Senat, pe lună politicianul român ajunge la suma de 23.000 de lei,9.000 de lei din pensie şi 14.000 de lei de la Senat, potrivit deputatului USR Claudiu Năsui. 

RomaniaTV.net
23 ian. 2020, 10:32
Cât câştigă Teodor Meleşcanu din pensie şi salariul de la Senat. „Refuză să plece”

Deputatul USR a postat un mesaj pe Facebook în care vorbeşte despre două personaje din politică ” de care se pare că pur şi simplu nu putem scăpa” , unul dintre aceştia fiind chiar Teodor Meleşcanu care „căpuşează statul de mai bine de 50 de ani”.  „Teodor Meleşcanu refuză să plece. Unde să se ducă la 78 de ani după 53 de ani de lucru la stat?”

Citeşte şi: Prima reacţie a lui Meleşcanu la decizia Curţii Constituţionale: „Cel mai probabil voi demisiona”

Conform ultimei declaraţii de avere publicată de Teodor Meleşscanu din iunie 2019, pentru anul fiscal anterior, atunci când era ministru de Externe, Meleşcanu declara o pensie anuală de la MAE de 107.232 de lei şi un venit anual, ca ministru, de 151.711, la care se adaugă peste 53.000 de lei de la SNSPA şi Universitatea Hyperion, unde este profesor. 

„Nu doar această traiectorie îl face special pe domnul Meleșcanu, ci și pensia de aproape 9000 de lei pe care o încasează lunar, asta pe lângă salariul de la Senat de 14.000 de lei pe care CCR a hotărât ieri că îl încasează ilegal.”

Ales în funcţie în mod ilegal, Meleşcanu refuză să demisioneze

Curtea Constituţională a admis, miercuri, 22 ianuarie, sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, stabilind că este neconstituţională.

„Până la publicarea în Montorul Oficial, partea I, eu îmi exercit în continuare prerogativele (…) Nu am ce să-mi reproşez, dar chiar am argumente solide înaintate CCR. Că nu a fost în unanimitate dovedeşte că au fost şi alte puncte de vedere”.

Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului în septembrie 2019, la propunerea PSD, cu 73 de voturi pentru, iar ca urmare a acestei decizii a fost exclus din ALDE.