Cât câștigă un angajat la Lidl Spania, comparativ cu unul din România. Diferențe majore pe aceleași posturi

Românii care locuiesc în Spania își aleg deseori job-uri în domeniul vânzărilor. Lidl a scos, de curând, mai multe posturi în această țară. Salariile le depășesc cu mult pe cele ale angajaților Lidl din România.

24 iul. 2023, 12:32
Cât câștigă un angajat la Lidl Spania, comparativ cu unul din România. Diferențe majore pe aceleași posturi

Un portal pentru românii care trăiesc în Spania a anunțat că Lidl caută casieri și angajați în reaprovizionare pentru unitățile sale din această țară, unde trăiesc foarte mulți români.

Diferența e foarte mare între salariul unui angajat român din Spania și cel al unui angajat din România.

Compania oferă pregătire teoretică și practică pentru fiecare loc de muncă, astfel că angajatorul nu solicită experiența anterioară în domeniu.

Singurele cerințe solicitate sunt:

  • disponibilitate de a lucra în ture
  • diploma de absolvire a învățământului liceal
  • motivație
  • flexibilitate
  • spirit de lucru în echipă.

Salariul este conform contractului colectiv de muncă. Angajații din magazine/supermarketuri câștigă 16.927 euro brut pe an, ceea ce echivalează cu un salariu lunar de 1.209 euro, în 14 plăți sau 1.410 euro dacă preferați să primiți salariul în 12 plătiți cu extras proporțional.

Citește și Reduceri bombastice la Lidl! Patru produse preferate de români sunt de luni, 24 iulie, la super-ofertă. Va fi bătaie la rafturi

Așadar, contractele prevăd salarii de peste 1.200 de euro, 5 zile pe săptămână de lucru și 23 zile de concediu pe an. În acest mod, puteți profita de weekend-urile libere și concediu pentru a vă bucura de vacanțe.

Până în prezent, există 57 de oferte de locuri de muncă pe care Lidl le-a publicat.

Care sunt veniturile angajaților Lidl din România

În România, salariile pentru aceleași posturi sunt de trei ori mai mici decât în Spania. În general, la noi în țară, salariații cu ceva experiență primesc în jur de 3.000-4.000 de lei pentru casieri cu cel puțin cinci ani experiență, adică aproximativ 600 de euro.

Un manager de magazin primește undeva la 7.000 de lei pe lună, iar un manager adjunct aproximativ 5.000 de lei. La aceste salarii se mai adaugă și bonusuri de câteva sute de lei și bonuri de masă.

Trebuie avut în vedere că experiența pe un post de conducere trebuie să fie de aproximativ 9-10 ani.

Salariile s-au majorat față de anul trecut deoarece a crescut și salariul minim pe economie, de la 1 ianuarie 2023.

Citește și Cât câștigă un IT-ist care lucrează la CNAS. Instituția scoate la concurs noi posturi. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Pe site-ul indeed.com sunt multe recenzii despre aceste locuri de muncă, însă nu toți cei care au lucrat la Lidl dau referințe bune cu privire la fostele job-uri. Unele persoane nu recomadă joburile de casier, spre exemplu, pentru că sunt bani puțini. Pe de altă parte, alții recomandă acest post pentru că angajații primesc bonusuri.

Lidl are în România peste 10.000 de angajați, conform datelor publicate pe propria pagină. Ofertele pentru joburi sunt în continuare deschise.