Cât câștigă un bucătar din Sri Lanka la București: „Sunt foarte buni, dar dificili“. Ce sumă încasează lunar

Angajații din Sri Lanka ajung să câștige și 3.000 de euro pe lună în România. Este și cazul bucătarilor de la Taverna racilor, restaurantul închis recent de ANPC din cauza neregulilor descoperite.

28 sept. 2023, 11:42
Cât câștigă un bucătar din Sri Lanka la București: „Sunt foarte buni, dar dificili“. Ce sumă încasează lunar

Cât ajunge să câștige un bucătar din Sri Lanka, în România! Suma este și de trei ori mai mare decât cea primită de un român. ”Bucătarii români sunt foarte buni, dar sunt foarte dificili. Eu nu mai am nervi. Eu am negociat cu tine un salariu, niște condiții. Eu mi le respect și dacă sunt plecat în Sri Lanka, tu de ce nu ți le respecți cât sunt plecat? Nu muncesc, stau la țigări … românisme. Ei, uite, bucătarii din Sri Lanka nu știu de românisme. Ei muncesc”, spune Paul Nicolau, administratorul restaurantului Taverna Racilor.

Aceasta a precizat însă că sumele câștigate sunt consistente, iar cu ajutorul tipsului aceștia își pot dubla salariul. Astfel un bucătar poate ajunge să câștige un salariu cuprins între 2.800-3.000 de euro.

Sorin Bontea le răspunde clienților nemulțumiți, după ce a fost umilit de cei care i-au comandat coasta celebră: „Asta e problema în bucătăria românească, din păcate”
Cunoscutul restaurant Taverna Racilor Herăstrău ar putea fi închis temporar. Comisarii de la Protecția Consumatorilor au propus închiderea restaurantului pentru o perioadă de până la 12 luni, după efectuarea unor controale în perioada iunie-septembrie a acestui an și găsirea unor nereguli, potrivit Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Un comunicat al ANPC , citat de Agerpres, menționa că, în perioada 1 iunie-15 septembrie 2023 , Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a desfăşurat mai multe acţiuni de control la Taverna Racilor Herăstrău – Bucureşti, administrată iniţial de SC Nedsea SRL, iar în prezent de SC Commercial Diplomatic Club SRL (societăţi promovate în media de Paul Nicolau, cunoscut ca şi Pescobar).

Amenzi aplicate de ANPC de aproape 150.000 de lei
La începutul lunii iunie comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au aplicat amenzi în valoare de 25.000 lei, dar au și oprit de la comercializare a 156 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 2600 lei. De asemene,a a fost temporar oprită prestarea de servicii până la remedierea deficiențelor. S-a constat ulterior că nu a fost respectată această măsură, așa că s-a aplicat o amendă de 5.000 lei și „s-a propus emiterea deciziei de închidere a unităţii”, se menționează în comunicat.

Angajări 2023. Avalanşă de oferte la stat, se caută bucătari pentru popotă, infirmiere, dar şi paznici şi directori. LISTA, condiții, calendarul concursurilor
Spre sfârșitul lunii, în 22 iunie, pentru administrator SC Nedsea SRL au fost dispuse mai multe măsuri vizând amenzi contravenţionale în valoare de 75.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a 84 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 2500 lei, oprirea temporară a unităţii de la prestarea serviciilor până la remedierea deficienţelor, propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate şi propunerea de încetare a practicilor comerciale incorecte, scrie Agerpres


Calendar 2024
Calendar 2024