Cât câștigă un casier de la Kaufland. Salariul s-ar putea să te surprindă. Suma nu este uiașă, dar este un venit mai mare decât la Mega Image

Dacă îți cauți un loc de muncă, trebuie să știi că la Kaufland, un casier are un salariu bunicel. Sumape care gigantul retailer o oferă nu este uriașă, însă depășește nivelul de pe piață.

29 mai 2023, 13:24
Cât câștigă un casier de la Kaufland. Salariul s-ar putea să te surprindă. Suma nu este uiașă, dar este un venit mai mare decât la Mega Image
Cât câștigă un casier de la Kaufland. Salariul s-ar putea să te surprindă. Suma nu este uiașă, dar este un venit mai mare decât la Mega Image

Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă și se gândesc ă se angajeze la Kaufland, trebuie să știe că retailerul oferă un salariu mai mare decât media de pe piață. Cu toate că suma nu este foarte mare, aceasta depășește venitul pe care îl obține un angajat Mega Image.

Citește și: Kaufland are surprize pentru toți clienții. Iată ce poți primi gratuit direct de la retailer dacă te înscrii în concurs

În România, la acest moment, există aproximativ 500.000 de șomeri. Din acest punct de vedere, țara noastră trece printr-un paradox, pentru că în ciuda faptului că rata de șomaj este mare, firmele se plâng de faptul că nu există forță de muncă pe piață. Foarte multe persoane decid să se angajeze la marile magazine de tipul Lidl, Kaufland, Profi, Pepco sau Mega Image.

Cei care sunt în căutarea unui job, se întreabă care este salariul la care pot ajunge în acest domeniu. Ei bine, în topul salariilor se află două hypermarketuri, respectiv Lidl și Kaufland. Așadar, la Lidl, un casier debutant va avea un salariu care pleacă de la aproximativ 3.000 de lei net. Acesta nu este un venit fix, ci poate să fie majorat în funcție de experiență, dar și în funcție de vechime.

În cazul angajaților de la Kaufland salariul unui debutant este puțin peste 2.000 de lei, însă aceasta nu este suma finală. Totuși, la aceasta se adaugă diferite pachete de beneficii. Acestea cuprind în special tichete de masă și bonusuri salariale.

Totodată, reprezentanții Kaufland a declarat că au un plan foarte bine pus la punct, care vizează majorare progresivă a salariilor. Mai mult, retailerul se mândresc cu faptul că oferă venituri mai mari pentru funcțiile ce țin de parte de logistică, precum cele obținute de un analist de planificare.

Atunci când vorbim despre angajații de la Mega Image, aceștia câștigă cel puțin 2.500 de lei pe lună net. Diferența este că acest retailer caută în general persoane care au deja experiență în funcția de casier. În cazul unui casier comercial unde nu este cerută experiență, salariul este numai 1.700 de lei. La acesată sumă sunt adăugate diferite bonusuri și tichete de masă de aproximativ 400 de lei.

Ce trebuie să știi ca să te angajezi la Kaufland

Atunci când vobim de un job de casier, trebuie să știi că pentru acest loc de muncă nu ai nevoie de studii de formare. Totuși, dacă vrei să te angajezi pe postul de casier este neapărat necesar să ai o serie de aptitudini, care te vor ajuta să faci față job-ului.

În primul rând, este vorba despre o serie de trăsături de caracter care trebuie să te definescă, respectiv corectitudinea și seriozitatea. De asemenea, este nevoie să ai foarte bine dezvoltată abilitatea de a relaționa bine cu clienții. Mai mult, dat fiind că o bună parte din job-ul tău presupune manipularea tranzacțiilor, este necesar să fii mereu atent la sumele pe care le încasezi și la restul pe care îl oferi clienților, astfel încât să nu fie probleme.

În general, angajatorii se așteaptă de la un casier să aibă calități și aptitudini precum: eficienţă, răbdare, atenție la detalii, atitudine pozitivă, abilități de comunicare, cunoștințe minime de operare PC, să fie o persoană amabilă și prietenoasă, să gestioneze timpul într-un mod eficient etc.

Citește și: Cel mai popular produs de la Kaufland: prețul a scăzut cu 25 la sută și acum îl poți lua aproape pe gratis