Cât câştigă un şofer la Uber lunar. Ce trebuie să faci ca să devii șofer la Uber

Uber a ajuns în România în anul 2015, iar de atunci numărul persoanelor care s-au angajat la această companie de ride sharing a atins cifre măricele. Află cât câștigă un șofer care lucrează la Uber și ce trebuie să faci ca să devii și tu unul.

02 iul. 2022, 17:35
Cât câştigă un şofer la Uber lunar. Ce trebuie să faci ca să devii șofer la Uber

Uber este o companie americană care a dezvoltat o aplicație pentru tablete și smartphone-uri care le permite clienților să comande limuzine cu șofer sau taxiuri. Uber a lansat aplicația pentru iPhone în anul 2010, oferindu-le clienților posibilitatea de a închiria rapid limuzine cu șofer.

De asemenea, Uber a fost și prima companie de ride sharing din România, care a apărut la noi în țară în anul 2015.

Cât câştigă un şofer la Uber lunar

Sumele de bani pe care îi câștiga șoferii la Uber depind de orașul în care îşi desfăşoară activitatea, de momentul zilei și de numărul de kilometrii parcurși, scrie cancan.ro. Venitul net minim pe zi pe care un șofer îl poate obține este de 100 lei.

Mai mult, suma câștigată diferă în funcție de numărul de ore lucrate. Astfel, la un program de 8 ore/zi, un șofer Uber poate ajunge până la 400 de lei.

Din suma câștigată, șoferii trebuie să plătească benzina/motorina/gazul, uzura mașinii, taxele și impozitele pentru firmă, iar restul le revine lor. De asemenea, comisioanele primite de șoferi pentru fiecare cursă sunt calculate în funcție de distanța cursei și de locul de pornire.

Tarifele pentru curse pot să înceapă de la 4-5 lei pentru 1 kilometru. Pentru cursele externe, tarifele cresc considerabil, dar și distanțele sunt mult mai lungi. Șoferii de la Uber fac aproximativ 300 de km/zi, 2.000 km/săptămână și 8.000-9.000 km/lună.

Ce trebuie să faci pentru a deveni șofer la Uber

Pentru a deveni șofer la Uber o persoană trebuie să dețină o firmă, acesta fiind un prim criteriu de colaborare. După ce au bifat acest criteriu, trebuie să urmeze următorii pași:

 • Să intre pe uber.com și să-și creeze un cont
 • Să încarce câteva documente care pot fi obținute urmând procedurile legale.
 • Documentele necesare pentru cei care vor să devină șoferi la Uber
 • Trebuie să ai peste 21 de ani și permis de conducere cu o vechime de cel puțin 2 ani
 • Ecuson pentru transportul alternativ
 • Licența de operator de transport alternativ, pentru care va fi nevoie și de o formă juridică a documentului
 • Cazier din ultimele 6 luni
 • Copia conforma a mașinii ce va fi folosită pentru prestarea serviciilor
 • Cazier auto din ultimele 30 de zile
 • Certificat profesional în regim de închiriere
 • Pe lângă aceste documente, persoanele trebuie să încarce o poză cu buletinul și o fotografie de profil. Următorul pas este ca persoanele să se asigure că vehiculul lor îndeplinește toate cerințele necesare pentru a-l putea folosi.