Cât cheltuie Patriarhul Daniel pentru cafeaua de lux pe care o consumă zilnic? Prețul este uriaș

Patriarhul Daniel nu se gândește la bani când vine vorba de poftele sale. Liderul BOR consumă zilnic un sortiment de cafea la care majoriatea românilor nici nu ar putea să îndrăznească să viseze.

27 feb. 2023, 18:37
Cât cheltuie Patriarhul Daniel pentru cafeaua de lux pe care o consumă zilnic? Prețul este uriaș

Nici chiar Patriarhul Daniel nu se poate abține de la unele plăceri lumești, iar cafeaua este una dintre ele. Se pare că liderul bisericii ortodoxe române este cât se poate de pretențion din acest punct de vedere. Nu orice cafea este pe gustul patriarhului, ci una care este extrem de scumpă. Acesta se delectează în fiecare dimineață cu o cafea de selecție, care are un preț destul de piperat. Nu oricine poate scoate di buzunar suma pe care o cheltuie clericul pentru această poftă.

Citește și: Secretele celei mai bune cafele dezvăluite de cel mai cunoscut cafegiu din Bucureşti

Se pare că și alți ierarhi sunt în asentimentul Patriarhului Daniel, preferând să consume cafeaua Divin. Acest sortiment nu este la îndemâna oricui din cauza prețului, însă experiența este una unică. Conform „magicianului cafelei”, Gheorghe Florescu, aceasta are un gust mult mai intens și mai plăcut. Nu este de mirare că Patriarhul o alege de fiecare dată.

„Nu vine el direct să o cumpere, o cumpără altcineva. Dar pot să vă spun că Patriarhul Daniel consumă zilnic această cafea”.

Chiar și la întâlnirile de protocol ale BOR se consumă acest sortiment de cafea.

„Patriarhul bea cafea Divin. Nu numai Patriarhul. Starețul Mănăstirii Putna! Acolo, la Putna, a avut loc o întâlnire, o procesiune religioasă – au venit o grămadă de patriarhi, mitropoliți, episcopi, și aceștia au băut cafea. Prin intermediul unui Vicar Patriarhal, m-au contactat și au băut cafea Divin. Protocolul Mănăstirii Putna prevede cafea Divin și Patriarhul bea cafea Divin”, a spus Gheorghe Florescu, în cadrul episodului XVII al sezonului II al podcast-ului Avangarda, cu Ionuț Vulpescu.

Cafeaua Divin, băută de patriarhul Daniel, este una cu totul specială, de selecție. Prețul este unul destul de piperat, numai 500 de grame costând 230 de lei. Gheorghe Florescu a explicat că acesta este un melanj rafinat, creat din trei cafele rare, crescute la altitudine, în trei dintre zonele cele mai propice creșterii cafelei de pe glob. Este o cafea intens aromată, cu gust plin și armonios, cu o notă vag exotică și tărie moderată.

Citește și: Descoperire controversată! Cafeaua poate fi consumată şi de persoanele hipertensive. Cantitatea optimă recomandată