Cât cheltuie pe mâncare preşedintele PSD şi ministrul Muncii. Marcel Ciolacu şi Marius Budăi au vorbit despre scumpirea alimentelor: „Ce cumpăram cu 35 de lei, acum costă 50”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi ministrul Muncii, Marius Budăi, au fost întrebaţi într-o conferinţă de presă care a avut loc în judeţul Braşov, cât cheltuie pe coşul zilnic de cumpărături, cei doi afirmând că preţurile au crescut simţitor.

10 apr. 2022, 09:57
Cât cheltuie pe mâncare preşedintele PSD şi ministrul Muncii. Marcel Ciolacu şi Marius Budăi au vorbit despre scumpirea alimentelor: „Ce cumpăram cu 35 de lei, acum costă 50”

Marcel Ciolacu a declarat că ceea ce înainte de perioada scumpirilor costa 35 de lei, acum costă 50 de lei. „De obicei ce cumpăram cu 35 de lei, acum te  încadrezi la 50 de lei„, a răspuns preşedintele PSD.

La rândul său, Marius Budăi a declarat că preţul uneiului a ajuns la 11-12 lei. „Uleiul a depăşit 10 lei, este chiar 11-12 lei. Obişnuiesc să merg cu soţia mea la cumpărături în fiecare sâmbătă sau duminică, când sunt la Botoşani. Din păcate, ce cumpăram cu 200 de lei, cumpărăm acum cu circa 300-350 lei.

Citeşte şi Un nou val de scumpiri în România în perioada următoare. Avertismentul BNR

De aceea avem acest pachet de măsuri. Sunt vreo 12 milioane de cetăţeni români care vor fi  într-un mod sau altul beneficiari ai acestui pachet social„, a afirmat ministrul Muncii, într-o conferinţă de presă comună susţinută cu Marcel Ciolacu, la Cheile Grădiştei.

Liderii coaliţiei vor prezenta, luni, într-o conferinţă de presă comună, măsurile pentru protejarea populaţiei.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului condus de Nicolae Ciucă, Dan Cărbunaru, a anunţat marți, 5 aprilie, că în şedinţa de coaliție de la Palatul Victoria s-a analizat forma finală a pachetului de măsuri economice şi sociale pentru protejarea populației, iar liderii coaliţiei de guvernare vor prezenta luni, 11 aprilie, măsurile pe care le va implementa Executivul.

Citeşte şi Preţul mielului creşte înainte de Paşte 2022: Este cu peste 9% mai scump decât anul trecut la poarta fermelor. Se anunţă SCUMPIRI în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul