Cât costă abonamentul lunar pentru transportul cu STB, metrou şi cu trenul Gara de Nord – Otopeni

Abonamentul pentru transportul cu STB, metrou şi cu trenul Gara de Nord - Otopeni va costa 210 lei pe lună, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

10 feb. 2022, 17:42
Cât costă abonamentul lunar pentru transportul cu STB, metrou şi cu trenul Gara de Nord – Otopeni

Cât costă abonamentul lunar pentru transportul cu STB, metrou şi cu trenul Gara de Nord – Otopeni. Potrivit unui proiect proiect de hotărâre aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, navetiştii vor plăti pentru un abonament care integrează linia de tren Gara de Nord – Otopeni cu metroul şi cu transportul public de suprafaţă 210 lei pe lună, 1.100 de lei pentru şase luni şi 2.000 de lei pentru 12 luni.

Cât costă abonamentul lunar pentru transportul cu STB, metrou şi cu trenul Gara de Nord – Otopeni

Proiectul aprobat în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti prevede acordarea unui mandat special Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov în vederea stabilirii, ajustării sau modificării preţurilor şi tarifelor.

Citeşte şi Într-o ţară fără autostrăzi şi cu oraşe sufocate de gaze de eşapament şi poluare, românii îşi cumpără în disperare maşini! Înmatriculările de mașini noi au crescut cu peste 56% în ianuarie

Abonamentul suprafaţă-metrou-feroviar va avea următoarele preţuri:

– 20 de lei pentru 24 de ore;
– 40 de lei pentru 72 de ore;
– 210 lei pentru o lună;
– 1.100 de lei pentru şase luni;
– 2.000 de lei pentru 12 luni.

Abonamentele suprafaţă-feroviar sau metrou-feroviar vor avea umătoarele preţuri:

– 140 de lei pentru o lună;
– 800 de lei pentru şase luni;
– 1.400 de lei pentru 12 luni.

Abonamentele suprafaţă-metrou, valabile şi până în prezent, au următoarele tarife:
– 140 de lei pentru o lună;
– 700 de lei pentru şase luni;
– 1.200 de lei pentru 12 luni.

Titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 de ore şi 72 de ore vor permite oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafaţă, metrou şi feroviar, pe ruta Gara de Nord-Aeroportul Henri Coandă, în regiunea Bucureşti-Ilfov.

Consilierul municipal PSD Aurelian Bădulescu a anunţat că social-democraţii nu votează în favoarea proiectului, acuzându-l pe primarul general de faptul că ar intenţiona să „denatureze” licitaţii pentru dotarea mijloacelor de transport în comun.

„Domnul Nicuşor Dan împreună cu domnul Drăgănescu Celestin Domiţian, în calitatea lui de consilier personal pe probleme legate de transport, au înţeles la nivelul Municipiului Bucureşti să iniţieze şi să constituie şi să sprijine un grup infracţional care vizează denaturarea licitaţiilor în ceea ce priveşte echipamentul ITS cu care fiecare unitate mijloc de transport este dotată. Dar această chestiune o vom detalia în cursul zilei de mâine, când înţelegem să sesizăm DNA şi să depunem documente în acest sens. (…) Vom solicita săptămâna viitoare prezenţa directorului Direcţiei de Integritate de la nivelul PMB pentru a-i fi înmânate nişte documente care vizează alte fapte în care Nicuşor Dan este iniţiator”, a spus Aurelian Bădulescu, potrivit Agerpres. 

Andrei Rigu (USR) a declarat că PSD nu susţine un proiect care vizează eficientizarea transportului public din Capitală.

„Ce înţeleg eu din poziţia grupului PSD, prin liderul de grup, domnul Bădulescu, este că nu susţin simplificarea călătoriei cetăţenilor din Bucureşti la Aeroport şi de la Aeroport la Bucureşti, scăderea costului pentru aceştia şi micşorarea timpului pe care îl petrec pentru a-şi cumpăra bilete ca să ajungă dintr-o parte în alta, pentru un motiv total diferit de acest proiect de hotărâre”, a spus Rigu.

Reamintim că la începutul lunii februarie, Nicuşor Dan anunţa că biletele şi abonamentele care integrează linia de tren Gara de Nord – Otopeni cu metroul şi cu transportul public de suprafaţă vor fi disponibile din 15 februarie.

„În urma discuţiilor dintre Primăria Capitalei, prin ADI Transport Public Bucureşti Ilfov, Ministerul Transporturilor şi Metrorex, din 15 februarie vom avea bilete şi abonamente care integrează linia de tren Gara de Nord – Otopeni cu metroul şi cu transportul public de suprafaţă. Este un pas mic în conceptul trenului metropolitan, ca parte a transportului public din zona Bucureşti – Ilfov. Urmează integrarea tarifară a liniei de tren Bucureşti – Ploieşti până la limita judeţului Ilfov”, anunţa primarul general pe Facebook.

De asemenea, turiştii care ajung în Aeroportul Otopeni vor avea la dispoziţie un bilet unic de 20 de lei pe zi sau un bilet de 40 de lei pentru trei zile, care le oferă acces complet la transportul public de suprafaţă, metrou şi tren de la Gara de Nord la Otopeni.

Citeşte şi Schimbări la STB. Ce se întâmplă cu suprataxa pentru neplata biletului. Controlorii sunt obligați să facă acest lucru!